dinsdag 16 juni 2020

Joeri STALLAERT vervoegt
    Hubo - Titan Cargo

Hubo - Titan Cargo zou, los van de coronacrisis, door verminderde financiële middelen een moeilijke opstart hebben gekend en het besloot niet te participeren aan de u23 Road Series en andere buitenlandse wedstijden. Om die reden werden de renners vrijgegeven maar de meesten kozen ervoor om op de blauw-groene barricaden te blijven.

Hubo - Titan Cargo bleef dus een valabel team onder de bezielende leiding van Kris Kuypers en Glenn Paenen en met vooral deze renners: Timmy De Boes, Timo Fuchs, Jelle Mannaerts (regérend kampioen van België), Jeff Peelaers, Matthias Raeymaekers, Joren Segers (regérend kampioen van Antwerpen), Ward Van Dyck, Brent Van Tilborgh, ...


Aan hen werd de jongste dagen Joeri Stallaert aan toegevoegd. Nadat hij te horen kreeg dat zijn contract bij Corendon-Circus niet zou verlengd worden opteerde hij voor een terugkeer naar het continentale Vorarlberg-Santic, waarvoor hij al in 2018 uitkwam. Op zijn 29ste heeft hij nu ingezien dat hem als wielrenner geen professionele toekomst zou weggelegd zijn en dus focust hij zich nu op nieuwe studies zonder het wielrennen helemaal de rug te te keren. Hubo - Titan Cargo had oren naar zijn verzuchtingen en serveert hem als elite zonder contract een programma op maat. Met Jelle Mannaerts kan hij een unieke tweespan vormen die leidt naar een respectabel aantal successen.
Joeri Stallaert was tien jaar geleden een grote belofte voor het Vlaamse wielrennen die als een komeet aan het firmament verscheen en aardig scoorde voor Landbouwkrediet en Crelan. In 2015 zette hij, onder de druk van een kwakkelende gezondheid, een stap terug naar het continentale Cibel-Cebon, waarvoor hij aan de Lac de l’Eau d’Heure kampioen van België werd. Dat leidde niet tot een grote terugkeer in de beroepscategorie, die hij nu dus definitief de rug toekeert. Toch kan hij, als (nakende) dertiger, nog veel koersplezier beléven in de ideale omgeving van Hubo - Titan Cargo .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten