maandag 29 juni 2020

Grote Prijs Vermarc Sport in Rotselaar


Jos SMETS vertrappelt
eigen reglementen 
en bevoegdheden 

De Interfederale Coördinatiecel van het Belgische wielrennen had vastgelegd dat er in juli enkel oefenkoersen (met hun specifieke modaliteiten) mochten georganiseerd worden maar wat blijkt?
In Rotselaar werd de Grote Prijs Vermarc Sport in het leven geroepen en daar mag nogal wat ‘schoon volk’ op afkomen, zelfs een ruime delegatie van Deceuninck-Quick.Step en van Lotto-Soudal waarvan Vermarc Sport de kledijsponsor is, anders zou dat geen waar geweest zijn. 
Jos Smets, zelfverklaard Algemeen Directeur KBWB, gaf er zijn fiat aan, uitgerekend hij die door velen aanzien wordt als ‘mister reglementitis’. Het is ook not done dat hij één bepaalde koers om welke reden ook favoriseert en daarmee mogelijk een vervélend precedent schept.

Het gebeurt allemaal in de geest van een zelfbedacht personal protocol vervat in deze twee punten:
Punt 1: de directeur heeft àltijd gelijk
Punt 2: indien de directeur toch ongelijk zou hebben dan is punt 1 van overstijgend van toepassing.

Indien iemand anders zich aan zo’n demarche waagde dan zou het kot veel te klein zijn. Dat aan de rue de Bruxelles in Tubize kennelijk niet want daar blijkt hij het hélemaal voor het zeggen te hebben. 
Democratie (sic) ten top dus, waarmee zelfs mensen uit zijn directe omgeving (die anoniem wensen te blijven) alle moeite hebben met zijn gewaagde solo(!)slim(?), die hem langdurig zal achtervolgen.

De Grote Prijs Vermarc Sport bulkt van de anachronismen. Hij staat gecatalogeerd als een elite IND maar is op … uitnodiging. Bij de overblijvende voorinschrijvingen zouden de dragers van Vermarc - kledij de voorkeur genieten. 
Andere inrichters die in juli graag een Elite IND hadden georganiseerd maar het niet mochten zullen het graag vernemen.
Benieuwd ook of de Grote Prijs Vermarc Sport ook volgend jaar en de jaren daarna verder zal georganiseerd worden. Want Eddy Merckx zal niet elke keer bereid zijn om de start te geven en VTM zal niet telkens bereid zijn om, zoals het zich heeft voorgenomen, een … kermiskoers rechtstreeks uit te zenden, een onwaarschijnlijke primeur overigens. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten