donderdag 18 juni 2020

Wordt nu al aangekondigd bij Team Ineos …

De (on)begrijpelijke keuze 
van Laurens DE PLUS

Jumbo-Visma zal het in de late Tour van 2020 en in het héle seizoen 2021 zonder Laurens De Plus moeten doen. Het één houdt allicht verband met het ander. De 24-jarige Ninovieter stapte eind 2018 van Quick Step Floors naar Jumbo-Visma over om er door te groeien als klassementsrenner. 
Laurens werd in de Giro van 2019 ingezet als de sidekick van Primoz Roglic maar moest na een week ziek opgeven. Dat maakte hij goed in de Tour waarin hij Steven Kruijswijk naar het eindpodium loodste en (al of niet gewild) Egan Bernal naar de eindzege. Laurens won aansluitend met bravoure de BinckBank Tour. 
Toch kreeg hij er vanaf 2020, behalve van Steven Kruijswijk en Primoz Roglic, ook te maken met de concurrentie van Tom Dumoulin. Misschien was dat er voor hem teveel aan of is het gewoon omdat Team Ineos hem een driejarig contract voorschotelde als “an offer he couldn’t refuse”? 
Inzake concurrentie van andere klassementsrenners belandt De Plus van de regen in de drop want de draak van Ineos telt nog meer koppen als die van Jumbo-Visma: Egan Bernal, Richard Carapaz, Chris Froome en Geraint Thomas. Laatstgenoemde twee staan weliswaar aan de vooravond van hun wielerpensioen (of van een ultieme lucratieve overstap) en moeten afgelost worden. Richard Carapaz (b)lijkt enkel te gedijen op Italiaanse bodem. Bovendien heeft Laurens De Plus al aardig wat beproevingen doorstaan en dat moet hem aan het denken hebben gezet en realistischer dan romantisch gestemd hebben. Wie zal het Pluske ten kwade duiden dat hij voor duurzame zekerheid opteerde? Het één hoeft het ander overigens niet helemaal uit te sluiten. In een minder druk bezette Giro kan hij zijn vaardigheid als klassementsrenner eens voor eigen eer en glorie uittesten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten