zaterdag 13 juni 2020

Koersen vanaf juli in plaats van vanaf september

 Cycling Vlaanderen 
verdient een dikke pluim

“Wij zullen al blij mogen zijn indien we vanaf september weer mogen koersen”, liet Belgian Cycling in volle lockdown weten.
Het klonk even berustend als gemakzuchtig.
Cycling Vlaanderen van zijn kant bleef niet bij de pakken zitten en benutte de versoepling zijn verantwoordelijkheid op te nemen. Ik moet ootmoedig toegeven dat Frank Glorieux en zijn team mij daarmee enorm verbaasd hebben. 

Hij is er dus de kalender van juli, waarin voor elk wat wils. Het stoort mij wel een beetje dat men het heeft over oefenkoersen wees er maar zeker van dat het vanaf de eerste dag volwaardige sterkbezette wedstrijden zijn.
Dikkebus heeft de eer en het genoegen om op woensdag 1 juli de lijsttrekker te zijn, een bloedmooie beloning voor de mensen van “ertevoedekoers” (= hart voor het wielrennen), een krachtenbundelende clan die afgelopen winter in het leven werd geroepen om het wielrennen in Ieper-Poperinge nieuwe impulsen te geven.
Jammer dat hun nationale tijdrit in Poperinge, eerst voorzien op 25 april, er niet werd bijgenomen. Ook het afgelasten van het kampioenschap van Vlaanderen voor aspiranten in Mazenzele, voorzien op 21 juli, is een jammerlijke aderlating. We zullen het maar toedekken met de mantel van “you can’t have it all”, very indeed!

Een nationale tijdrit is er wel op 3 en 31 juli op het circuit van Zolder voor meisjes, vrouwen, junioren, eliten & beloften, de nieuwelingen blijven daar telkens op hun honger zitten, vreemd! Zij kunnen er op 5 en 25 juli net als de junioren, eliten & beloften wel deelnemen aan een wegrit. Om het plaatje compleet te maken is er in Zolder op 20 juli ook nog een ploegentijdrit, helaas weer nièt voor nieuwelingen (wat mogen de u17 mispeuterd hebben?) 

Enfin, héél vélen zijn hemels blij met het toegevoegd wielergeluk dat hen al in juli zal te beurt vallen. Zelden zal het wielrennen meer gekoesterd worden als tijdens de tweede helft van 2020.

Er is nog een bijkomende wens: laat de renners, in weerwil van transponders, aub ook met een kaderplaatje koersen, het zou de 'identificatie' oneindig vergemakkelijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten