maandag 29 juni 2020

Het almaar schrijnender contrast tussen 
Patrick LEFEVERE en John LELANGUE

Zoveel onrust bij Lotto-Soudal, 
zoveel rust bij Deceuninck-Quick.Step

 “Lelangue is onze Lefevere, met een goed karakter”, liet Jannie Haek, ceo van de Nationale Loterij en baas boven baas bij de wielerploeg Lotto-Soudal, in “Het Laatste Nieuws” van donderdag 27 februari noteren.

De onnozelste quote in lengte van jaren waaruit ik moest afleiden dat “Lefevere een Lelangue is met een slecht karakter”, waarbij evenwel deze pertinente vraagjes:

Hoeveel mensen heeft Patrick Lefevere in de loop der tijden ontslagen? 

Wie voerde een ... alcoholverbod in?


Vier maanden later zijn er een aantal nieuwe, fel uiteenlopende feiten.
(sic) ‘Goed karakter’ Lelangue zette de contractbesprekingen van Thomas De Gendt, Tosh Van der Sande, Luc Wallays (Wallijs) en nog meer anderen on hold tot 1 augustus. Het laat zich raden wat er met hen zal gebeuren. Stan Dewulf nam de vlucht vooruit naar AG2R. Chef-kok Carol De Dobbelaere hield de eer aan zichzelf, terwijl ook mecanicien Frederik Moons (na acht jaar dienst) en de soigneurs Hans Van Hout en Kurt Wouters het onstabiele schip verlieten. Vooral Hans’ exit baart opzien. Eerder al werd verzorger Marc Van Gyseghem op pensioen gestuurd maar hij gaat liever aan de slag bij Deceuninck-Quick.Step. De grote uittocht is al vele maanden aan de gang. Hoofdarts Servaas Bingé kreeg de buitenwacht en Bart Leysen werd ploegleider bij Alpecin-Fenix. Sportief manager Marc Sergeant en ploegleider Herman Frison werden gedesavoueerd en op een zijspoor gezet. Nog meer anderen zien de bui hangen. Wat moeten de Captains of Cycling van dat alles denken? 
John Lelangue blijkt een rabiate naäper van het systeem-Anderlecht.

Daarentegen heeft (sic) 'slecht karakter' Patrick Lefevere de contracten van sterkhouder Yves Lampaert en ‘good old’ Dries Devenyns en Iljo Keisse met een seizoen verlengd uit dankbaarheid voor hun bewezen diensten maar ook omdat hij zeker weet dat zij zich onverdroten zullen inzetten om een blijvende meerwaarde te zijn, misschien ook na hun rennerscarrière. Lefevere gedraagt zich als een padre familias van The Wolfpack, waaraan inzake collectief rendement geen enkel ander team kan tippen. En dat zal ook wel in resultaten vertaald worden tijdens het samengebalde vervolg van het bizarre seizoen 2020, waarin Deceuninck-Quick.Step toch al vijftien overwinningen behaalde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten