zaterdag 27 juni 2020

Gedééltelijk blij dat ik ongelijk had

WK wielrennen dan toch 
in Aigle-Martiny

… en toch blijft de UCI 
een kliek idiote opportunisten


De wereldkampioenschappen wielrennen zullen dit jaar wel degelijk doorgang vinden in Zwitserland van 20 tot en met 27 september.

Tot daar het goede nieuws. Stuitend is dat de individuele tijdrit gehandhaafd blijft op zondag 20 september, ook de slotdag van de Tour zodat de bezetting kwalitatief ondermaats zal zijn. 
Voor zover ze aan de Tour deelnemen zou men Patrick Bevin, Victor Campenaerts, Jonathan Castroviejo, Lawson Craddock, Rohan Dennis, Alex Dowsett, Tom Dumoulin, Filippo Ganna, Stefan Küng, Nelson Oliveira, Primoz Roglic, Wout Van Aert, ... na de tweede rustdag laten uitstappen maar dat zal de ASO én de UCI hen nooit toestaan. Dat moet dan goed nieuws zijn voor Remco Evenepoel die in Aigle op damned sunday met veel minder concurrentie te maken zal hebben.
En zeggen dat men het probleem naadloos had kunnen omzeilen door de individuele tijdrit op zondag 20 en de mixed team relay op woensdag 23 september van plaats te wisselen. Dat men dit niet doet, is volkomen onbegrijpelijk of toch niet. Het laat zich raden: de mixed team relay godbetert zou dit jaar in Tokio voor het eerst een Olympische discipline zijn geweest. Het kan niet anders of het International Olympic Committee moet de UCI bewerkt hebben om die drààk van een koers te promoten maar dat had men beter op zon- dan op woensdag kunnen doen. Ik ben benieuwd hoe weinig toprenners hun neus niet zullen ophalen voor ruby wednesday van de Zwitserse WK-week. Vorig jaar was het in Harrogate qua bezetting ook al armoe troef. De mixed team relay kwam dan zowaar in de plaats van de oneindig boeiender ploegentijdrit voor merkenploegen.
Zoveel dwaze eigenzinnigheid zou door de renners moeten afgestraft worden maar dat gaat voor een stuk als vanzelf. Daags voor de mixed team relay is er in Anzegem-Vichte het kampioenschap van België. Hoe weinig Belgische renners (vrouwen en mannen) zullen het BK laten vallen voor het gedrocht van Aigle? 

Het WK van 2020 zwengelt de teleurgang van het tijdrijden (de meest exacte wielerdiscipline) nog wat verder aan. De 46 km. tussen Aigle en Martigny tellen amper 278 hoogtemeters. Dit kon wel eens in de kaart spelen van (indien niet in de Tour) Filippo Ganna, vorig jaar al derde (op 46” van Remco) in Harrogate en de dubbele regérende wereldkampioen achtervolging. De Tour van dit jaar houdt het (op de voorlaatste dag) bij één (klim)tijdrit van 36 oplopende km. naar La Planche des Belles Filles. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten