maandag 22 juni 2020

Uitsluitsel overmorgen will be ‘too little, too late’  

Hopelijk heb ik het fout:
WK wielrennen wordt 
exodus naar Midden-Oosten

Ik blijf vrezen dat de wereldkampioenschappen wielrennen van dit jaar géén doorgang zullen vinden in Zwitserland van 20 tot en met 27 september.
Behalve corona is er ook het ‘gat’ van 1,7 miljoen euro in de WK-begroting, die de federale Zwitserse overheid zou dichten. Zou, voorwaardelijk dus en dat op hooguit drie maanden van het gebeuren. Een goede verstaander heeft slechts een half woord nodig om te begrijpen dat dit ‘too little, too late’ zal zijn en men zal het op de kap van corona schuiven.

Opmerkelijk daarbij is dat de UCI reeds langer lonkt wordt naar een verlaat WK in het Midden-Oosten. De Italiaanse RCS Media Group zou de organisatie op zich nemen. Plan B staat dus reeds langer in de steigers.
Het Midden-Oosten godbetert, waar een karikatuur van het ver-ma-le-dijde kampioenschap van de wereld (dat op één namiddag kan gewonnen worden en beloond met de regenboogtrui) zou worden voorgeschoteld. Herinner u maar de draak van Doha in 2016, waar een slaapverwekkende koers weliswaar uitmondde in een koninklijke spurt, gewonnen door Peter Sagan vòòr Marc Cavendish en Tom Boonen.

Het enige sportieve voordeel van die exodus zou zijn dat de individuele tijdrit bij de mannen niet meer onnozel samenvalt met de overbodige epiloog van de Tour op de Champs Elysées. En omwille van het parcours moet men het ook alvast laten want de 46 km. tussen Aigle en Martigny waren met amper 278 hoogtemeters bezwangerd. Jammer dat de 4300 meters van de wegrit rond Martigny in het Midden-Oosten op verre na niet zullen benaderd worden, wat de garantie op een waardige kaper van de regenboogtrui drastisch verkleint.

Ik blijf als rechtgeaard wielerfanaat hartsgrondig hopen dat de wereldkampioenschappen van dit jaar eind september doorgaan in Aigle-Martigny.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten