vrijdag 12 juni 2020

Geen Muur in de 104de Ronde van Vlaanderen

 Kabouter Wouter haalt er 
de ziel uit zoals hij ook al deed 
met wat ooit Anderlecht heette

Flanders Classic, met aan het hoofd een gefrustreerde en rancuneuze kabouter, heeft opnieuw zijn ware smoel getoond: géén Muur van Geraardsbergen op het traject de 104de Ronde van Vlaanderen. Het heeft daarmee de ziel uit Vlaanderens (zelfverklaarde) mooiste gehaald en gedegradeerd tot Vlaanderens uitgeholde.

Officieel luidt het dat men het deed om de koers zo’n dertig kilometer in te korten en zo bij te dragen tot de verlichting van de inderdaad loodzware samengebalde najaarskalender van de World Tour.
De waarheid is dat hij het deed omdat Geraardsbergen niet wilde afdokken voor de incontournable passage op die iconische plaats. Dat kabouter Wouter daar dan rond voor uitkomt. Het is zijn goed recht om zijn product te beheren zoals hij dat wenst en er zoveel mogelijk winst uit te slaan maar dat hij dan doet zonder de goegemeente blaasjes wijs te maken. Ik hoop dat Geraardsbergen zich op zijn beurt rancuneus opstelt en volgende lente de Muur gesloten houdt voor de Omloop. 
His airness houdt er gewoon van te choqueren en te verheffen tot een specialiteit van het huis want ook bij zijn later geadopteerde geesteskind, dat ooit Royal Sporting Club Anderlecht heette en tijdens de vorige eeuw de belle époque van het Belgisch voetbal belichaamde, haalde hij er de ziel uit. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten