woensdag 24 juni 2020

Toonzetter van verdere exodus bij Lotto-Soudal? 
Stan DEWULF: 
inpakken én wegwezen!

Ceo John Lelangue vroeg zich vorige week luidop enzelfverzekerd af: “Waarom zou ik renners die dit jaar nog niet hebben gekoerst laten bijtekenen?”

Stan Dewulf is de eerste die daar zonder woorden op antwoordt: hij schaart zich vanaf 2021 bij AG2R - La Mondiale aan de zijde van Oliver Naesen en dat zal eerder als medekopman dan als modelhelper zijn. 
Dertien anderen onder wie Thomas De Gendt en Jelle Wallays (die door Lelangue steevast … Wallijs wordt genoemd, quel dédain!) blijven in de wachtkamer waarin Stan Dewulf de vlucht vooruit nam. Misschien is de Stavelenaar té Vlaams en té slim (bijna bio-ingenieur) om in het stràkke plaatje van Lotto-Soudal te passen. Benieuwd of dit repercussies zal hebben inzake selecties voor zijn favoriete wedstrijden: de Ronde van Vlaanderen en Paris-Roubaix (waarvan hij in 2018 de beloftenversie won), de BinckBank Tour, …
Stuitend dat boss Lelangue (na Tiesj Benoot) een volgend onmiskenbaar talent zich zomaar liet ontglippen terwijl hij voor een 38-jarige een driejarig lucratief contract over had.
Stan Dewulf is één van de weinige coureurs voor wie de coronacrisis geen afknapper werd. Hij zou de hele lente gemist hebben nadat een bejaarde bestuurster hem eind januari overhoop reed in plaats van voorrang te verlenen. Stan hield er vooral een zwaar geraakte linkerknie aan over die operatief moest bijgesteld worden. Het kwam hem dus bijzonder goed uit dat Vlaanderen en Roubaix naar de tweede helft van oktober werden opgeschoven.

Ruim twee maanden eerder is Milano-Sanremo het eerste hoofddoel van Lotto-Soudal met Philippe Gilbert als vooruitgeschoven pion. De Ardenner liet zich recentelijk ontvallen “win ik niet in Sanremo, dan is mijn leven niet voorbij”. Ziedaar het sein om voller in te zetten op Caleb Ewan, die in 2018 op de via Roma al tweede werd na de roekeloze daler Vincenzo Nibali. Vreemd dat de ook al 31-jarige en wat afgebotte John Degenkolb (die La Primavera in 2015 won), hij had Caleb Ewan nochtans van groot nut kunnen zijn.

John Lelangue denkt verder vooruit en gaat uit van minstens vier (!) dagzeges in de Tour. Helemaal uitgesloten is dat niet maar zich daar bij voorbaat zo over uit laten: hij klinkt als de Kompany van de koers. Verblijdend is wel dat de 24-jarige Steff Cras in de basisselectie wordt opgenomen. De Kempenaar kan al meteen sporadisch verrassen in het hooggebergte en verkennen hoe ver hij op termijn kan ontwikkelen als klassementsrenner, een type dat Lotto-Soudal op dit moment niet in de rangen heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten