dinsdag 9 juni 2020

Op de aangepaste World Tour - kalender
Betere positionering voor 
de Italiaanse topkoersen

Wanneer het goed is dan schrijf ik er nog zoveel liever over. 

Volgens de nauw betrokken Gazzetta dello Sport zouden er Italiaanse verschuivingen op til zijn op de aangepaste World Tour - kalender. Milano-Sanremo zou opschuiven van 8 naar 22 augustus of exact één week voor de start van de Tour in het nabije Nice worden gereden. De vrijgekomen 8 augustus zou ingenomen worden door de Giro di Lombardia (aanvankelijk voorzien op 31 oktober). Op die manier wordt de meest selectieve monumentale klassieker eindelijk gerehabiliteerd. De voorbije jaren gold hij als vijgen na het wereldkampioenschap. 
Tirreno-Adriateco lijkt daarentegen het Italiaanse kneusje van de samengebalde World Tour - kalender te worden. Van 7 tot en met 14 september wordt de Tweezeeënkoers overwoekerd én door de Tour (vanaf 29 augustus) én het Canadese tweeluik (Québec 11 en Montréal 13 september).

Nu nog klaarheid scheppen over het wààr (ik hoop op het Zwitserse Aigle-Martigny maar vrees dat het Midden-Oosten) en het hoé (de tijdrit nog steeds op de slotdag van de Tour of toch wijselijk de woensdag daarop?) van de wereldkampioenschappen en we kunnen almaar meer te geloven in de mooie nazomer van de koers. Toch een slag om de arm houden in deze hoogst onzekere tijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten