donderdag 4 juni 2020

Onthou zijn naam …
 Das Wunderkind Marco BRENNER 
nu al weggeplukt door Team Sunweb
... een smeltkroes van jong talent

Marco Brenner presteerde in 2019 als jonge eerstejaars (pas eind augustus zeventien geworden) zowaar nòg beter dan Remco Evenepoel in 2017. Vooral in de méérdagswedstrijden torende hij er hoog bovenuit: vijfde in de Course de la Paix (Tsj.), winnaar van de Tour du Pays de Vaud (Zwits.), kampioen van Duitsland weg- en tijdrit (vòòr Michel Hessman), tweede in de Trofeo Karlsberg (D.), winnaar G.P. du Général Patton (Lux.) en de Oberösterreich Rundfahrt, vijfde in het Europese wegkampioenschap (niet deelgenomen aan de tijdrit), derde in de Trofeo Emilio Paganessi (It.), achtste in de Giro della Lunigiana (It.),….. Vroeg op het seizoen was het hem minder vergaan in Gent-Wevelgem (13de) en in Paris-Roubaix (16de). Marco kon één en ander niet helemaal bevestigen op de wereldkampioenschappen in Yorkshire: derde in de tijdrit en veertiende in de wegrit. Het maakte zijn drang om reeds in 2020 naar de beloften over te stappen iets bezadigder en de door corona geschrapte kalender nog wat meer. Marco kan zich nog onderscheiden tijdens de nazomer en de herfst inzonderheid op de wereldkampioenschappen tenminste indien die, zoals gepland, doorgaan in Aigle-Martiny (Zwits.). Dan wenkt een copy past  van de dubbelslag van Remco Evenepoel in Innsbruck 2018. Het is evenwel al niet meer van moeten wat voor de komende tijd heeft hij zijn schaapjes al langdurig op het droge: een lucratief vierjaarscontract bij Team Sunweb waarmee hij de sporen drukt van Remco Evenepoel bij Deceuninck-Quick.Step en van Quinn Simmons bij Trek-Segafredo. 

Team Sunweb profileert zich almaar meer als een smeltkroes van jong talent want vòòr Marco Brenner werden ook al Alberto Dainese, Mark Donovan, Nils Eekhoff (de onmiskenbare beloftenwereldkampioen van Harrogate 2019), Jai Hindley, Marc Hirschi, Ilan Van Wilder, … in huis gehaald. Daarin onderscheidt Sunweb zich van Jumbo, dat de jongste jaren gevestigde waarden als Tom Dumoulin en Primoz Roglic inde rangen sloot.

Marco Brenner is dé man van de toekomst dat à la Egan Bernal, Remco Evenepoel, Tadej Pogacar, … haast heeft onder het motto: stel niet uit tot morgen … Aan het specifieke u23 - circuit wenst hij dus geen boodschap te hebben, wel aan het programma dat het Sunweb Development Team uitrolt als een rode loper naar de World Tour.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten