dinsdag 3 september 2019

Bij ontstentenis van een valabele kroonprins in eigen land en in eigen team…
Waarom zou El Rey al moeten aftreden?
Volgens “sommigen” barreert de overjarige Alejandro Valverde de opmars van jongere land- en teamgenoten. Indien dat inderdaad zo zou zijn, vanzelfsprekend toch dat hij dat doet en dat hebben er hem velen voorgedaan en zullen er hem niet weinigen nadoen. 
Wat (voor je lieve) zelf doet, doe je liever en dus beter. Waarom zou El Rey de scepter moeten afgeven terwijl hij er zelf nog zwierig mee kan zwaaien?
Hij overleefde de in apocalyptische omstandigheden verlopen korte rit op Andorra, ging met een gerust gemoed de rustdag in en werd ’s anderendaags de op Primoz Roglic en Tadej Pogacar (die zijn ... zoon zou kunnen zijn) na best prestérende klassementsrenner in de cruciale tijdrit.
Volgens “sommigen” was het dus not done dat hij het voortouw ontzegde aan zijn teamgenoot Nairo Quintana en aan zijn landgenoot Marc Soler. De Colombiaan, die als leider in de tussenstand de rustdag inging, gaf in de tijdrit anderhalve minuut toe aan de wereldkampioen en zoveel aan de laagvliegende Roglic.
Soler deed in de tijdrit weliswaar zestien seconden beter dan Valverde maar had tijdens de eerste week al bijna dertien minuten verloren op het favorietenkransje. Valverde moest wel zijn verantwoordelijkheid opnemen om voor Movistart de meubelen te redden en hij deed dat, ambitieus als hij nog steeds is, ook graag. Voor de regérende wereldkampioen wenkt dus een volgende ereplaats, misschien wel de dichtste na de ongenaakbare Primoz Roglic. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten