maandag 23 september 2019

Timothy Dupont 
wijkt voor niémand, 
zèlfs niet voor Peter Sagan

Een teleurstellende 39ste plaats in het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp, dat hij tijdens zijn glorieus 2016 won van Fernando Gaviriazetteniet bepaald de toon en toch werd het voor Timothy Dupont een bijzonder fijn weekend. 
In de Cycling Quotient Ranking was hij tijdens de voorbije week naar de 65ste plaats teruggezakt maar met zijn 94 punten die hij in Primus Classic en in de Gooikse Pijl sprokkelde, klimt hij naar zijn hoogste notering van het jaar, 51ste!
Dat verliep letterlijk niet zonder slag of stoot. In Gooik kwam hij in aanvaring met ene Peter Sagan die niet enkel de leadout van zijn winnende ploegmaat Pascal Ackermann verzorgde maar er ook nog de oprukkende Timothy kwalijk hinderde. Ook in Boortmeerbeek bezondigde hij zich ten opzichte van zijn oude bekende (Tour 2017) Mark Cavendish aan een laakbaar manoeuvre. Wanneer wordt hij nog eens teruggefloten?
Hoe ouder, hoe irritanter His Majesty wordt. Wat moet dat dan worden indien hij zondag in Harrogate zijn vierde regenboogtrui in vijf jaar verovert? Er bestaan lichtere straffen voor de wielergemeenschap.

Het zal Timothy Dupont allemaal worst wezen. Hij timmert verder aan de eigen weg, die door Cycling Quotient Ranking het best weerspiegeld wordt na vijfentwintig top tien plaatsen op de internationale kalender: vijf keer tweede (onder meer in het kampioenschap van België) en derde, drie keer vierde en vijfde,….. 
En nog is het niet gedaan. Ook in oktober komt hij allicht nog tot scoren zodat hij in de ranking eerder zal stijgen dan dalen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten