maandag 9 september 2019

Hyperlate roeping Geoffrey Bouchard stoot 
Angel Madrazo van zijn sokkel(tje)

De verdienstelijke Angel Madrazo voert in de Vuelta niet langer de tussenstand van de bergprijs aan. Met Geoffrey Bouchard maakte hij deel uit van de ontsnapping van de dag en van hun vele medevluchters mochten zij op Puerto de San Lorenzo en op Alto de la Cobertoria rechtstreeks duelleren voor tien of zes puntenStuitend toch hoe weinig belang het peloton aan dit rijkbegiftigde nevenklassement hecht. De Fransman haalde het telkens van de Spanjaard en boog zo zijn achterstand van vier punten om in evenveel voorsprong. De kans wordt almaar groter dat één van beiden komende zondag in Madrid eigenaar wordt van de definitieve witte trui met de blauwe bollen. 
Als Madrazo er al één was (ik vind alvast van niet) dan is Bouchard zeker géén pipo, wel een hyperlate roeping in wie het niet opkwam om zijn maatschappelijk lot (verkoper in een filiaal van Decathlon) ooit te verbeteren als contractrenner. Hij drong het zichzelf onbewust op toen hij na enkele geïmproviseerde seizoenen in 2017 een dag- en de eindzege behaalde in zowel de Tour de Moselle (vòòr Marc Hirschi) als de Tour de la Nouvelle Calédonie (vòòr Alexander - zoon van Dimitri - Konychev) won. Vooral zijn bestorming van La Planche des Belles Filles werd aangestipt door de scouts naar nieuwe waarden. Toen Geoffrey in 2018 ook nog kampioen van Frankrijk werd bij de eliten zonder contract trok AG2R-La Mondiale almaar harder aan zijn mouw. Op een stagecontract in augustus 2018 volgde een effectief tweejarig contract vanaf 2019. Opgeven stond niet in zijn woordenboek en op de uitslagenladders klom hij almaar hoger met in de Tour de Pologne de 29ste eindplaats en de vijfde in de bergprijs. Het leverde hem een selectie voor de Vuelta op en wat hij er daar van bakte, zal de inwoner van Dijon een boost van jewelste geven.    
Toch is Geoffrey Bouchard, evenmin als Angel Madrazo, iemand die thuishoort op de erelijst van de bergprijs van de Vuelta, waarmee ik niet wil gezegd hebben dat ik neerkijk op deze energieke Fransman, die bij AG2R-La Mondiale kan ontwikkelen tot een modelhelper of zelfs nog wat meer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten