donderdag 19 september 2019

Rik Devoogdt terug van (nooit) weggeweest
Rikkie’s rookies zijn in aantocht

Rik Devoogdt heeft zijn lijnen van zijn driejarig project nagenoeg al helemaal uitgezet voor wat betreft 2020.Een label kan hij er nog niet op kleven, dat is voor binnenkort. De hechte betrokkenheid van Shifting Gears als precieuze materiaalsponsor wordt wel al naar buiten gebracht.  

Bij de nieuwelingen steekt Rik van wal met acht van beteren uit het bouwjaar 2005: Henri NaessensSente SentjensLiam Van Bylen (kampioen van België 2017 en 2019), Victor VaneeckhoutteViggo Van Neste (dubbele kampioen van Belgiëin 2018), Stian Van OudenhoveDimi Van Pamel en de veelzijdige (én baan, én veld én weg) Nederlander (Neede, provincie Gelderland) Ryan Gal. Zij waren vrijwel stuk voor stuk (sub)toppers in hun leeftijdscategorie maar in 2020 worden ze vermengd met concurrenten geboren in 2004 die veel meer weerstand zullen bieden. Voornamelijk Koen Feys zal de 15- en 16-jarigen in goede banen leiden.

Er zijn dubbel zoveel junioren als nieuwelingen: Xander CatteeuwStan De CruyenaereQuinten DalvingLucas DewachterDante DhondtThibau DhoogheJoes OosterlinckVictor TrioEmiel Vanacker, Dylan VandenstormeDiel VergoteMaxime Vinckier, … plus enkele jongens (niet van de minste!) met wie er nog gepraat wordt. Jammer dat William Lecerf ontglipte in het voordeel van Acrog - Pauwels sauzen - Balen B.C.

Het supertoffe aan dit driejarenplan is dat beide kernen de West-Vlaamse provinciegrenzen ruim overstijgen en dat het overwegend (nog) geen toppers zijn maar waarbij het de bedoeling is dat ze het worden.

Tot spijt van wie het benijdt is Rik Devoogdt een garantie voor duurzaam succes. Na vijftien hypersuccesvolle seizoenen met Avia is hij helemaal terug van (nooit) weggeweest.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten