zondag 22 september 2019

 Ik kan niet meer volgen bij zoveel overvloed voor een ersatz-WK

Zo schraal de bezetting (elf landen plus een anonymus samenraapsel van de UCI om het dozijn vol te krijgen) zo rijkelijk was de beloning. Over de 70% van de totale WK-prijzenpot en de navenante verdéling had ik het al, maar wat zag ik op het podium: de drie Nederlandse jongens en de drie Nederlandse meisjes die elk een regenboogtrui over de schouders kregen getrokken. En ze kregen er nog een niet waardeloze Tissot bovenop. Dat hoort nu éénmaal zeker bij als Oscar voor “het heruitvinden van het buskruit”?!
Nogmaals: het is de acteurs van harte gegund maar van de zes dozijn waren er zowat vijftig (!) célèbres inconnu(e)s. 
De zeven keer vijf winnaars van het authentieke en bloedmooie WK-ploegentijdrit moesten het met héél véél minder geld doen en het stellen zonder regenboogtrui noch relatiegeschenk. Het contrast is stuitend en toch zal men in die ketterij koppig volharden om het Internationaal Olympisch Comité als partner in crime te behagen. 
Het kan aan mij liggen, maar ik niet meer volgen (of juist wel!) maar ik zal wel niet de enige zijn die er zo over denkt en er zich aan ergert. Dit is ondubbelzinnig de draak steken met de overgrote meerderheid van het weldenkende wielervolk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten