donderdag 19 september 2019

erte voe de koers 
Westhoeks cluster in bange dagen

Zoals in meer Vlaamse regio’s dreigde ook het jeugdwielrennen in de Westhoek een forse  aderlating te ondergaan. Na het wegvallen van de nieuwelingen en junioren op kermiswoensdag begin juli in Dikkebus was ook de seizoenopener voor junioren begin maart in Vlamertinge in het gedrang en dat kon men niet hebben. 
Om daar tegen in te gaan werd een raad van zeven, nader genoemd erte voe de koers” in het leven geroepen, bestaande uit: Freddy Deberdt (ex-ploegleider Wielerteam Ieper), Filip Denys (Café “De Gouden Brander” bij Nele en Fluppe in Vlamertinge), Sylviane Desodt (secretaris Bergdal Reningelst)Koen Dewulf (vader van Stan en Gust), Ivo Lins (ploegleider junioren S.V. Deerlijk), Danny Suffys (Café “’t Kobbetje” in Dikkebus) en Geert Thoré (Team Account en vader van Rune).

De raad van zeven erte voe de koers” heeft als initiële bedoeling om de bestaande regionale koersen in het Ieperse niet enkel te behouden maar zelfs verder uit te bouwen en aan te vullen met in april 2020 een nationale tijdrit in Poperinge voor junioren en nieuwelingen en op termijn een klimkoers in het daartoe perfect geschikte Heuvelland.

Het zijn niet in de eerste plaats financiële tekorten maar bovenal de administratieve rompslomp die de organisatoren parten speelt à ontmoedigt en tenslotte tot inbinden noopt. Het overkoepelende initiatief in de Westhoek wil daar een dam tegen opwerpen, een cluster als het ware die tot voorbeeld van anderen kan strèkken.

Bijkomende centen blijven uiteraard meer dan welkom om tot nog meer en betere slagkracht te verwerven. Behalve klassiek sponsoren overweegt men ook de mogelijkheid van crowdfunding door particulieren die het jeugdwielrennen wind in de zeilen willen blazen. Ook voor andere ideeën kan men terecht bij de Raad van Zeven.




1 opmerking: