zaterdag 21 september 2019

Stuur Florian Vermeersch alsnog naar Yorkshire!

Ik vond het al op maandag 9 september een dwaling van formaat om Florian Vermeersch slechts als reserve te weerhouden voor het wereldkampioenschap. Die ergernis is de voorbije twaalf dagen enkel maar toegenomen want de kampioen van België voegde nog meer dan wat toe aan zijn nazomerse prestatiestaat: top tien plaatsen in Noorse 1.2 koersen (zesde in de Gyle Gutuer G.P., tiende in de Lillehammer G.P., zevende in de Hafjell G.P.). Bovenal was er gisteren zijn dagzege in de openingsrit van de Tour de Moselle.
Misschien ligt het aan mij maar ik kan er nog steeds niet bij dat Jens Reynders wèl geselecteerd werd. Een dertiende plaats in de schraal bezette Kustpijl van Knokke-Heist en een mooie inspanning tijdens de G.P. de Wallonie nogal (waarna hij nogal zwaar ten val kwam, gelukkig zonder kwalijke gevolgen) overtuigen zijn selectie niet en toch wordt hij weerhouden. Is het onder communautaire druk opdat Wallonie-Bruxelles toch één vertegenwoordiger zou hebben op de wereldkampioenschappen? Heeft de integere bondscoach Rik Verbrugghe daarvoor moeten zwichten?
Ik vrees dat het komende vrijdagnamiddag gênant wordt om vast te stellen hoe één of meer geselecteerden in Yorkshire door het ijs zijn gezakt terwijl Florian Vermeersch in Zaffelare not amused moet toekijken. Die ontwikkeling kan nog steeds geanticipeerd worden maar ik zie het niet meer gebeuren.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten