zaterdag 28 september 2019

Wat doet de UCI met het éérlijke getuigenis van motard Marnik Vansevenant?

De storm rond de (ontnomen) wereldtitel van Nils Eekhoff zal niet gauw gaan liggen en maar goed ook. De jury floot hem terug, ùren na een voorval in het begin van de koers. Motard (en ex-renner) Marnik Vansevenant maakte Nils’ jacht vanop de eerste rij mee en neemt het als neutrale getuige ondubbelzinnig op voor de gekwelde renner. Hij reed met zijn cameraman in de slipstream van Nils Eekhoff, die vroeg in het WK gevallen was en met een ontwrichte schouder jacht maakte op het peloton. Dat die beelden uren later uiteindelijk tot een coup de théâtre zouden leiden, daar hield niemand (en zeker Marnik) géén rekening mee. In een statement op Facebook geeft hij zijn eerlijke visie weer: 

"De beelden kwamen van de cameraman op onze motor. Ik zit 41 jaar in het peloton. De duizenden die na pech of een val op mensenkracht terugkeren tot de plaats waar ze zaten voor hun voorval, wil ik niet te eten geven."

"Ik ben gisteren geen twintig meter uit de buurt van die jongen tijdens zijn achtervolging geweest. Een kortstondige bidon-collé (een drinkbus van de volgwagen als klein duwtje in de rug, red.) en gebruik maken van de volgwagen als haas is datgene wat hij heeft gedaan om na kilometers achtervolgen opnieuw zijn plaats in te nemen in het peloton. So what!"

"Nils Eekhoff werd tot de favorieten gerekend en dus besliste onze regisseur dat we bij hem bleven om zijn terugkeer in beeld te brengen en daar doen ze dan dàt mee."

"Wat zal dit dan geven indien er zondag iets met een topfavoriet gebeurt? Willen we als supporter niet weten hoe hij geblesseerd of niet, terugvecht om zijn plaats te heroveren? Je hebt gevochten als een leeuw, Nils. Proficiat", sluit de motard zijn statement af.

Als dat voor de UCI geen handvest is om Nils Eekhoff zijn rechtmatige titel alsnog terug te geven maar zijn de zelfverklaarde onfeilbaren van de koersjury te ijdel voor. Het tegendeel zou hen nochtans sieren en de overgrote meerderheid van de wielerfans van een aanslepende kater verlossen. 

2 opmerkingen:

  1. voor mij is de Nils de echte WERELDKAMPIOEN PROFICIAT VRIEND

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat met die jongens die voorbij worden gevlamd door Eekhoff en niet achter een auto hebben gehangen ? zij zijn eerlijk geweest en veel meer energie verspeeld dan Eekhoff.

    BeantwoordenVerwijderen