woensdag 4 september 2019

Na Angel Madrazo kwam Mikel Iturria 

Na Angel Madrazo Ruiz is Mikel Iturria Segurola op zijn beurt eerder een dissonant dan een sieraad op de erelijst van dagwinnaars in de Vuelta.
Het verwijt gaat niet naar Mikel want hij won in eigen Baskische regio, meer bepaald Urdax-Dantxarineaoververdiend na een meeslepende finale waarin hij betere coureurs dan hemzelf netjes afhield.
Mikel reed met dertien anderen ruim achttien minuten weg van het peloton en toonde zich the strongest survivor.Zijn allereerste (en allicht allerlaatste) zege is hem dus van harte gegund temeer hij twee jaar geleden een dijbeen brak bij een zware val tijdens de Tour de Limousin. Of hij met deze triomf het voortbestaan van Euskadi Basque Country - Murias heeft gevrijwaard, is hoogst onzeker. Indien niet dan krijgt het Spaanse wielrennen een nieuwe dreun en is de doorstroming nog meer in het gedrang. Goed dat Alejandro Valverde nog tot eind 2021 op de barricaden blijft en daarna hopelijk met een eigen stichting uitpakt. Terwijl hij zelf nog koerst kan hij aan scouting doen.

Een andere vluchter was Angel Madrazo. Nadat hij de drie punten op de eerste col (d’Osquich) mocht oprapen moest hij al gauw de rol lossen. Hij bleef nog net uit de greep van het kabbelende peloton. Hij, de spreeuw van Cazona die nog steeds leidt in de bergprijs maar in het tijdklassement 103de  staat op bijna anderhalf uur van Primoz Rogliz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten