woensdag 1 juli 2020

 UCI knoeit ongegeneerd verder

… want aan de mixed team relay
wordt nog steeds niet geraakt

De simple minds van de UCI (b)lijken eindelijk te beseffen dat het een blunder van formaat is door de datum van het WK tijdrijden te behouden op zondag 20 september waardoor het samenvalt met de slotdag van de Tour. Wie verzint zoiets?
In plaats van te kiezen voor de gemakkelijkste oplossing door de individuele tijdrit en de mixed team relay (op woensdag 23 september) van datum te laten wisselen zou de UCI met ASO overleggen om de gegadigden van het WK tijdrijden na de tweede rustdag uit de Tour te laten stappen om er in Aigle te kunnen bij zijn. De hardvochtige ASO zal dat met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet toestaan en indien toch dan nog is het probleem daarmee niet opgelost. 
Wie niet verder kijkt dan zijn neus lang is zal dat eventueel goed nieuws vinden voor eventueel Victor Campenaerts, Jonathan Castroviejo, Lawson Craddock, Rohan Dennis, Alex Dowsett, Stefan Küng, Tony Martin, Nelson Oliveira, Wout Van Aert, … behalve indien zij voor hun kopman tot op de Champs-Elysées een spraakmakend klassement van moeten helpen verdedigen. En wat met de kopmannen Tom Dumoulin, Primoz Roglic, … zelf die er in Aigle dan sowieso niet bij zullen zijn?
Neen, de UCI moet hopen op een helder moment voor de logica van wisselende datums. Dat zou veel oplossen. Of weigert men gewoon te raken aan de mixed team relay? Ik vraag mij almaar meer af wat daaronder mag zitten. Is die nauwelijks bekorende gemengde ploegentijdrit de nieuwe Geilige Graal van het wielrennen en indien ja: … hoe dadde?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten