donderdag 19 november 2020

Josef CERNY, 29ste renner van 

Deceuninck-Quick.Step 2021


De 27-jarige Tsjech (exact geschreven Černýwon op 23 oktober in de Giro de gehalveerde 19de rit die een moyenne haalde van ruim 49 km.! Het was voor het abdicerende CCC zowaar nog maar de eerste zege van dit jaar in de World Tour.

Josef wie? Černý, die al te lang flaneerde in kleine Oost-Europese teams waaronder (het toen procontinentale) CCC, waarvoor hij een resem Tsjechische titels veroverde alsook de ronde van zijn land. In het tijdrijden kon hij zich niet doorzetten op het WK, in Imola werd hij 23ste op 2’15” van Filippo Ganna. In de Giro stond hij wel op als de betere tijdrijder: zesde in de afsluitende tijdrit in Verona 2019, dit jaar zesde in Palermo en vijfde in de dubbel zo lange tijdrit in Valdobbiadene. Dat boostte zijn vertrouwen om op weg naar Asti keihard toe te slaan en een solo van 23 km. af te ronden.

Als (voor)laatste nieuwkomer bij Deceuninck-Quick.Step had ik eerder de drie jaar jongere Amerikaan William Barta verwacht. Hij verloor de 33,7 km. tijdrit naar Mirador de Ezaro met net geen seconde van Primoz Roglic. Ik sluit niet uit dat hij alsnog de 30ste renner van Deceuninck-Quick.Step wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten