zaterdag 22 mei 2021

Er zijn niet enkel de steile grindwegen …

Géén enkele exuberantie is gepast in grote ronden 

De CPA is palliatief en in géén velden te bekennen

Patrick Lefevere heeft het, zoals héél mééstal, bij het rechte eind: “Grindetappes zijn een circusact en een loterij: ze hebben geen plaats in de Giro” … zo ook niet in de Tour noch in de Vuelta! 

Een specifieke koers als de Strade Bianche kan zich dat wel veroorloven, zoals Paris-Roubaix met kasseistroken.

Het is niet omdat Remco Evenepoel richting Montalcino (om andere redenen) door het ijs zakte dat ik dit aanklaag. Hekelen is al eerder gebeurd. De grindwegen zijn overigens niet mijn enige steen des aanstoots. Dat zijn ook de buitensporig zware bergritten (met soms zéven cols), de ongebreidelde stijgingspercentages, de ploegentijdritten en het inlassen van een soortement Paris-Roubaix, zoals die van 1979 die Ludo Delcroix won en waarin Bernard Hinault door een tsunami van pech 3’45” verloor.

Ooit laten ze het peloton nog een brede trap op- en afrijden.

 

Niet te vatten dat het peloton dat allemaal over zich heen laat gaan. Elk najaar opnieuw rollen de Giro, de Tour en de Vuelta hun rittenschema uit, waarover gratuite opmerkingen gemaakt worden in plaats van voorbehoud aan te tekenen. Door er een half jaar later toch aan deel te nemen stemmen ze stilzwijgend in en leveren ze zich uit aan de willekeur.

Tegen gebundeld weerwerk van de World Tour Teams zouden de UCI, de ASO noch de RCS op kunnen. Is dit niet de roeping van de rennersvakbond CPA? De CPA godbetert

The Cyclistes Professionnels Associés" is an international non-profit association that safeguards the interests of the professional riders.

Het moet er wel bij dat de CPA is the only association for riders is, recognized by the UCI’.

… en waaruit moet blijken dat ‘rechter en partij’ dezelfden zijn. Het onding wordt geleid door … Gianni Bugno. Tot overmaat van palliativiteit kreeg die president in april 2020 een burn-out. Niemand die er wat van merkte. Daar bleek hij (sic) reeds in … augustus van bekomen toen hij het door Richard Plugge (Jumbo-Visma) voorgestelde extern veiligheidsorgaan counterde. 

Ga er dus maar eens vòòr staan. Ook Patrick Lefevere deed het ooit. Toen hij op de eerste bijeenkomst achteromkeek, bleek niemand hem te zijn gevolgd. 

Poor professional cycling!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten