donderdag 27 mei 2021

Meer anderen vielen als vliegen maar

Remco’s valpartij nodeloos uitvergroot 

 

What doesn’t kill REMCO 

makes him only stronger

 

Hoeveel keer is Remco Evenepoel in de 104de Giro ten val gekomen? Gisteren was het de éérste en énige keer dat het ertoe deed en het was nog niet eens zijn schuld. In de heikele afdaling van de Passo di San Valentino vielen er meerdere renners (onder wie Damiano Caruso en Giulio Ciccone) voor én vòòr hem. Omdat een renner van AG2R hem niet rechts doorliet, week Remco naar links uit, waar hij over de vangrail catapulteerde. Hij krabbelde meteen recht, maar werd omvergekegeld door Mikel Nieve

De schuldige betrokkenheid van Remco in het voorval ontbreekt, zoals hij al evenmin niets te maken had met de anderen die op dezelfde strook onderuit gingen.

En van valpartijen gesproken, ik wil ze niet te eten geven zij die in deze Giro hetzelfde overkwam.

Mikel Landa knalde in de vijfde rit vol op een verkeerseilandje en brak een sleutelbeen en enkele ribben. Ook François Bidard, Joe Dombrowski (op zijn 30ste verjaardag daags na zijn dagzege) en Pavel Sivakov lagen erbij en konden ’s anderendaags niet meer verder. 

Domenico Pozzovivo tuimelde tijdens de zesde rit, brak op zijn beurt een sleutelbeen en zette ’s anderendaags niet meer aan.

Tijdens de negende rit was er de beklijvende pirouette van Matej Mohoric.

Gino Mäder, nog een dagwinnaar, ging ervan tussen in de elfde en Marc Soler in de twaalfde rit.

Natnael Berhane, Emanuel Buchmann, Ruben Guerreiro en Jos van Emden waren de voornaamste slachtoffers van een massale val in de beginfase der geneutraliseerde vijftiende rit, ook zij konden niet verder.

Zelfs de virtuoze stuurman Vincenzo Nibali viel in zijn tiende Giro diverse keren, weliswaar zonder kwalijk gevolg.

 

Moeten zij met hun allen naar de wielerschool of tijdens de komende winters het veld in? Het zou inderdaad iets hebben en misschien brengt het ongebreidelde sensatiezoekers nog op ideeën ook.

 

Indien Remco zo stuurloos was als sommigen beweren zou hij er een paar keer meer tussen gelegen hebben toch?!

Uiteraard is er enig werk aan Remco’s winkel. Vooral van het feit dat hij tweemaal in een heikele afzink over een vangrail gecatapulteerd werd, zal (meer dan) wat blijven hangen en dat moet er zo gauw mogelijk uit opdat hij er geen blijvend trauma aan overhoudt.

 

Wat Remco de komende periode bovenal nodig heeft, is een overdosis rust en sereniteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten