zaterdag 1 mei 2021

Rund um den Henninger Turm Frankfurt schoof wijselijk 

op naar zondag 19 september

 

Na 57 jaar koppig vastklampen aan 1 mei heeft der Frankfurter Radklassiker eindelijk toegestemd in een verhuis naar een betere datum -> zondag 19 september, een week na het Canadees tweeluik en een week vòòr het wereldkampioenschap in Leuven. 

Hun decennialange halsstarrigheid heeft hen aardig wat parten gespeeld. Vanaf zijn ontstaan in 1962 positioneerde de Rund um den Henninger Turm zich net onder de bestaande topklassiekers. Vanaf 2005 maakte het deel uit van de Pro Tour en vanaf 2017 van de World Tour.

Eerder dan een wijziging van datum kwam er vanaf 2009 één van naar Rund um den Finanplatz Eschborn - Frankfurt, dat minder bekt dan het bijna een halve eeuw ingeburgerde begrip.

Der Frankfurter Radklassiker heeft, ondanks zijn onvolkomenheden, een rijke anciënniteit en een benijdenswaardige erelijst. Zowaar klassementsrenner Armand Desmet opende die zoals hij vier jaar eerder ook al deed met de E3 Harelbeke. De Noor Alexander Kristoff is de primus inter pares. Hij won een eerste keer in 2014 en versierde vanaf 2016 een loepzuivere hattrick.

 

De Rund um den Finanplatz Eschborn - Frankfurt vond tweemaal geen doorgang: in 2015 omwille van het verijdelen van een terroristische aanslag, in 2020 omwille van Covid-19. Het gevoel leeft dat hij als herfstklassieker aan een beter leven begint.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten