dinsdag 18 mei 2021

 Zwakbezette 67ste Ruta del Sol

Marco SERRANO in herhaling 

Duimen voor Ethan HAYTER


De oorspronkelijke Vuelta a Andalucia zal mij voor eeuwig en één dag herinneren aan Jean-Pierre Monseré, die vijftig jaar geleden zijn regenboogtrui een eerste (en helaas laatste) keer valoriseerde.

Na de naamverandering naar Ruta del Sol nam de eerste Spaanse rittenkoers vanaf 1987 een almaar hogere vlucht met een pleiade van ronkende eindwinnaars, aangevoerd door Alejandro Valverde met vijf voltreffers.

 

De 67ste editie is, omwille van zijn opgeschoven datum in hetzelfde beddeke ziek als de Tour of Turkey en de Volta ao Algarve met een manco van zowel sprinters als klassementsrenners.

De 26-jarige Gonzalo Serrano (Movistar) benutte de gelegenheid om, net als in februari 2020, een vroege dagzege te behalen. Het zijn ook zijn enige overwinningen uit vier bescheiden campagnes als contractrenner.

Vierde in de daguitslag is Ethan Hayter, die daarmee een eerste optie neemt op een eindzege die hem ook al toekwam in de  Volta ao Algarve maar een val in de cruciale tijdrit op de voorlaatste dag deed hem de das om. In Andalucia zou er al veel moeten gebeuren opdat het dit niet zou lukken, het zou een mooie revanche zijn op wat hem in de Algarve overkwam.

Miguel Angel Lopez is één van de weinigen die hem alsnog in verlegenheid zou kunnen brengen maar hij is nog altijd aan het heropbouwen na zijn vreselijke val in de openingstijdrit van de Giro begin oktober 2020 die veel langduriger nazinderde dan eerst ingeschat. Bedoeling is om de 27-jarige Colombiaan alsnog klaar te stomen voor de Tour, waarin hij in de herfst van 2020 debuteerde met een dagzege en de zesde eindplaats.

Ethan Hayter zal er in le grand boucle (nog) niet bij zijn, hij wordt achter de hand gehouden voor de Vuelta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten