zaterdag 8 mei 2021

  Is dan het uur U aangebroken?!

Aftellen naar 16u52

de overigen zijn dus niet meer 

dan piepschuim in de roze doos ?!

 

“Aftellen naar 16u52” titelen die van “de koers is van ons”.

Alles wat daarvòòr en daarnà gebeurt is dus bijzaak en als wit piepschuim in de roze doos?! 

Zijn Joao Almeida, Egan Bernal, Pello Bilbao, Mikel Landa, Bauke Mollema, Vincenzo Nibali, Peter Sagan, Aleksandr Vlasov, Simon Yates, … slechts garnituur?!

Ik durf daar lijnrecht tegeningaan.

Er zijn immers ook nog meer Vlamingen die hun opwachting maken.

In de korte openingstijdrit verwacht ik een top vijf van Victor Campenaerts en bezie ik hoe Gianni Vermeersch het er vanaf zondag van afbrengt, die kan enkel maar verrassen vanuit de luwte, die Remco niet weggelegd is. En wie zou durven uitsluiten dat Tim Merlier, zoals hij al deed in Tirreno-Adriatico 2020, een dagzege behaalt?

Wat zou er aan de hand zijn met Filippo Ganna die na winst in de UAE Tour almaar verder terugviel in de tijdritten?

Breekt Thomas De Gendt nog eens uit om een zestiende (het elfde voor Lotto-Soudal) chef d’oeuvre neer te zetten?

En zou Kobe Goossens, na zijn onbedoelde 24ste plaats in oktober 2020, niet verrassend hoog kunnen uitkomen in het klassement na enkele opmerkelijke actes de présence in de bergritten? 

 

Het zal evenwel allemaal in de donkere schaduw van Remco Evenepoel gebeuren, daar gaat men kortzichtig van uit en dat stoort mij mateloos.

Jawel, òòk ik heb het voor Remco Evenepoel maar van de mania rond hem heb ik nu al de buik meer dan vol.

Dat dubbele gevoel overviel mij ook al een halve eeuw geleden met een zekere Eddy Merckx. Zelfs een zweem van in twijfel trekken volstond om verweten te worden ‘je bent tégen Merckx!’.

Toch niet, ik was wel tegen het Merckxisme dat iets sektairs had want oh wee indien je empathie had voor Roger De Vlaeminck of Joop Zoetemelk, dan waaide er wat.

Remco Evenepoel kan de korte openingstijdrit enkel maar verliezen. Winnen zal als evidentie begroet worden en daarna moet hij la maglia rosa behouden liefst tot en met de slotdag zeker, anders zal het “too litte too late” zijn. 

Niet dus, Remco zal zich denkelijk graag spiegelen aan Eddy Merckx in 1967 die toen twee dagzeges behaalde en zich als negende klasseerde.

Ik denk dat Remco beter zal doen als Eddy toen maar of dat betekent dat hij de eindzege zal behalen of ervoor in aanmerking komen ... voeg daar maar de bijsluiter “wait and see” aan toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten