donderdag 27 mei 2021

Met zowaar João ALMEIDA 

als beste klassementsrenner


Alsnog een coup-de-théâtre in de maak?

 

Qua niveau zal het zelfs na gisteren geen grand cru meer worden maar de abrupte opstoot van spankracht kan nog veel goedmaken. Niet voor mogelijk gehouden dat de overwalk van Egan Bernal nog in het gedrang kon komen. Was het een mindere dag of veel erger nog: was zijn terug opspelende rug tot gisteren het bestbewaarde geheim in wielerland en hebben zijn concurrenten plots bloed geroken?

Meer dan de mali van 53” op Simon Yates kan de mentale weerslag en de blootgelegde kwetsbaarheid doorwegen op Bernal. Goed voor hem dat er vandaag een adempauze is met een (veel té lange -> 231 km.) quasi vlakke rit. Totaal anders wordt het op vrijdag en zaterdag met twee aankomsten op een hoge Alpencol, de Alpi de Mera respectievelijk de Alpa Motta. Deze twee scherprechters zullen ook bepalen of de afsluitende tijdrit van 30,3 km. naar Milano er nog toe doet voor het eindklassement.

Damiano Caruso, tweede in de tussenstand, kon niet profieteren van het verval van Bernal, hij nam amper 3” terug in tegenstelling tot Simon Yates die uitbrak uit op goed drie km. van de finish op de top van de moordende Sega di Ala. João Almeida kon Yates als enige volgen en zelfs passeren zodat hij de beste klassementsrenner van de dag was. Ei zo passeerde hij ook nog de held van de dag, Dan Martin, die de hele namiddag of ruim 140 km. in de aanval reed. 

Zowel João Almeida als Dan Martin deden ook een zaak in de tussenstand en zouden, samen met Simon Yates, wel eens de blikvangers kunnen zijn van de loodzware tweedaagse in de Italiaanse Alpen. Sportief gezien moeten we Egan Bernal een gave rug toewensen zodat hij zijn kansen op de eindzege, die hem als geen ander toekomt, kan vrijwaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten