vrijdag 28 mei 2021

 UCI- ipv paarse punten afgenomen

 

Peter SAGAN ontloopt zowaar de juiste straf

 

Mijn respect voor Peter Sagan was een beetje aan het terugkeren maar het is alweer weg en het zal dit keer wel definitief zijn. 

De Slovaak zou als één van de bestbestaalden van het peloton een rolmodel moeten zijn maar is exact het tegenovergestelde. Velen hebben het gehad met zijn arrogante kop en dito blik. Daar komt nu, ook al niet voor de eerste keer, wangedrag bij. Na zijn dagzege op de tiende dag in Foligno wil hij de definitieve paarse puntentrui en dat doel heiligt zijn middelen.

Omdat hij in de langste rit naar Stradella geen puntenboni wilde inboeten in de eventuele massaspurt regelde hij vanuit zijn verworven status het scenario van een alweer geslaagde vroege vlucht van tweeëntwintig. Fabio Sabatini (Cofidis) was zijn handlanger om dat af te dwingen. De koersjury had het in de smiezen en verbaliseerde Sagan met een boete van 913 euro en aftrek van 50 … UCI-punten. Een lachertje dat laatste want die eenheden had men in mindering moeten brengen van de 135 waarmee hij de puntenstand aanvoert. Dan zou Davide Cimolai eigenaar geworden zijn van de paarse trui, het schaamlapje van een (net als dat van de bergprijs) gedevalueerd nevenklassement.

Ach, Peter Sagan, hij zou ook binnen Bora-Hansgrohe een ongeleid projectiel zijn waarvan het eind 2021 af is. En ze zullen niet staan te drummen om hem met alles erop en eraan over te nemen. Specialized snelt ter hulp om hem elders asiel te verlenen. In dat verband wordt Total Direct Energie genoemd en niet langer (Deceuninck-)Quick.Step. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten