woensdag 12 mei 2021

Na Robbie McEWEN en Andre GREIPEL

 

Ook Caleb EWAN heeft

voor de Nationale Loterij

de ... Lotto gewonnen

 

Ik val in herhaling, ik weet het, maar in bange tijden voor de Nationale Loterij is het steevast een spurter die voor genoemde instantie de … Lotto moet winnen. Dat deed Robbie McEwen al in de Tour tijdens het eerste decennium van de 21ste eeuw met elf overwinningen (en drie definitieve groene truien). Andre Greipel nam het vanaf 2011 met slechts eentje minder (maar zonder groen) over. En nu past ook Caleb Ewan het gezegde “wanneer de nood het hoogst is dan is de redding nabij” toe, nadat hij drie jaar later opnieuw tweede werd in Milano-Sanremo. Dit moet op termijn zijn absolute kroonzege worden maar er zijn veel meer kansen op dagzeges in de grote ronden. In die sector heeft hij de kaap van tien stuks gerond: vier in de Giro, vijf in de Tour en één in de Vuelta. Op zijn 26-27ste moet hij daarin ongeveer halfweg zijn. 

Caleb is dus aardig op weg om Robbie en Andre naar de kroon te steken. Hij begon er voor de Nationale Loterij al aan op zijn 24ste aan terwijl Robbie en Andre zowat vijf jaar ouder waren. Het zou dus wel eens kunnen dat de kleine kruisbestuiving van een Australische papa en een Koreaanse mama voor de Nationale Loterij de Euromillions wint, zeker indien hij op termijn ook La Primavera op zijn palmares zou bijschrijven.

Het welslagen van Caleb Ewan steekt schril af tegen de monumentenzorg annex het pensioensparen dat de Nationale Loterij voor Philippe Gilbert en John Degenkolb over heeft. Niet te vatten maar ceo Jannie Haek en zijn partner in crime John Lelangue konden het vanuit hun almacht doordrukken. Ik kan mij niet voorstellen dat dit duo nog lang op de barricaden blijft. Voor dergelijke miscast waren ze meer op hun plaats geweest in de politiek, waaraan ze overigens sterk gelieerd zijn. En Haek begin 2020 maar afgeven op het ‘slechte karakter’ van Patrick Lefevere.

Goed voor de Nationale Loterij en Soudal (zéér solide sponsors!) dat Caleb Ewan er is. Hij wil er almaar voller voor gaan. Hij ventileert de ambitie om dit jaar in elk van de drie ronden minstens één dagzege te behalen. 

Met de loonzak van Degenkolb en vooral Gilbert had men enkele groeizame subtoppers kunnen toevoegen aan de (hoewel ze moesten inleveren?) nooit mopperende rolmodellen Thomas De Gendt, Tim Wellens, …

En inderdaad: er meldt zich ook een kliek jong talent, van wie Kobe Goossens, Harm Vanhoucke, Brent Van Moer, Florian Vermeersch, … al enkele verbazende flitsen etaleerden. 

Na een tabula rasa zal Lotto-Soudal zal tot veel meer in staat zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten