dinsdag 9 mei 2023

Aurélien PARET-PEINTRE

kun je nog niet exact plaatsen

 

Onderschat hem toch maar niet, Aurélien Paret-Peintre. Hij werd in 2020 op zijn 24ste zestiende (+45”04”) in zijn eerste Giro, het jaar daarop vijftiende (+39’09”) in zijn eerste Tour. 

Een beetje kleurloos aanklampend waren het stijloefeningen als potentiële klassementsrenner tot hij vorig jaar met Covid-19 na de tweede rustdag uit de Tour werd gezet. Hij telde weliswaar in de tussenstand al een uur meer dan Jonas Vingegaard maar misschien speelde het virus hem dan al parten. Zijn geloofwaardigheid als klassementsrenner werd ook meer dan wat gediend door ei zo na driemaal top tien in Paris-Nice, een ererang waarvan hij ook droomde én droomt in de Tour.

In Lago Lecino, terminus van de eerste rit der Giro 2023 die ertoe deed, bereikte hij méér: een precieze dagzege! Toch hoeft het één het ander (een spraakmakend klassement) niet uit te sluiten.

Aurélien wie? Paret-Peintre! Doe dus maar niet al te meewarig over hem op wie er als 27-jarige nog aardig wat rek kan zitten. De ingezetene van Annemasse (Haute-Savoie) maakt deel uit van AG2R- Citroën, waar hij voor de klassementen enkel met de stagnerende Ben O’Connor rekening moet houden. De Australiër wordt dit jaar de vooruitgeschoven pion in de Tour waarin hij in 2021 knap vierde werd. Aurélien Paret-Peintre mag dan in augustus misschien zijn debuut maken in de Vuelta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten