maandag 8 mei 2023

 VLAANDEREN BOVEN 

Wordt na het veld òòk de weg een lage landen - kwestie?

Wat een weekend, zeg wel maar toch nòg nièt straf genoeg om op de nationale bladzijden van de zelfverklaarde sportkranten de aandacht te krijgen die het verdiende. Liever plaats inruimen om overmatig te herkauwen wat men al uitvoerig op televisie te zien kreeg: de Giro en de playoffs van het voedbol.

Afgelopen weekend waren er nochtans drie niet onbelangrijke afspraken voor de under 23 riders van wie enkele Vlaamse uitmuntend presteerden.

Victor VERCOUILLIE

Victor Vercouillie won zaterdag in Sas van Gent de 13,1 km. tijdrit van het Internationaal Beloften Weekend en verlengde die knalprestatie ’s anderendaags met een derde plaats in het eindklassement. Ziedaar het orgelpunt op drie dolle weken met nog meer derde plaatsen als rode draad: in de nationale tijdrit van Poperinge, in het PK tijdrijden in Ruddervoorde en in het PK op de weg in Tiegem.

In La Flèche Ardennaise, een 1.2 met deelname van procontinentale teams, stond William Lecerf op het podium met de Nederlander Menno Huising en de Italiaan Francesco Busatto. Hoogtemeters zijn het dada van de 20-jarige Kluisbergenaar, die drie weken geleden negende werd in Liège-Bastogne-Liège u23.

Paris-Roubaix u23 werd een prooi van Tijl De Decker, die de hoogste trede bezette van een integraal Vlaams podium, waarop eveneens Gil Gelders en Robin Orins. Ha, die Tijl, het vijf jaar jongere broertje van Alfdan, die als sprinter één en ander in zijn mars leek te hebben met een sliert fraaie ereplaatsen maar die vanaf 2022 terugschakelde naar de elite 2. Tijl verkeert al het hele seizoen in uitstekende doen met vooral een derde plaats in Brussel-Opwijk, een dagzege in de Tour of Taiwan (2.1), een tweede in de Rutland-Melton Classic en een vierde in de Eschborn-Frankfurt u23.

Deze veelbelovende elementen werden met hun allen afgeleid naar de regionale pagina’s van Het Nieuwsblad of zelfs helemaal nièt naar die van Het Laatste Nieuws, die het regionale sportnieuws nu zelfs op hun site naar de prullenmand verwezen hebben. Die restrictie geldt tot september wanneer het wielerseizoen aan zijn laatste weken toe is en het provinciale voetbal herbegint. Het vervolg kunt u ook al raden zeker?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten