donderdag 25 mei 2023

Wat vindt het gerestyled bestuursorgaan 

van Cycling Vlaanderen hiervan?


Basket Brugge zal de Wielerpiste Patrick Sercu verdringen


Oostende ‘kreeg’ in 2005 zijn Wielerpiste Schorrendroom.

Brugge wilde niet achterblijven en verwierf er twee jaar later ook één: de Wielerbaan Patrick Sercu.

Beide ovalen hebben een kringloop van 333,333 meter en dus uitstekend geschikt voor training en competitie. 

De realiteit luidt dat beide stichtingen als het ware een concours aangingen om … zo weinig mogelijk benut te worden. Het is uitgedraaid op een armoedige match nul!

Terwijl de Schorrendroom verder verkommert, zou de ruimte van de Wielerbaan Patrick Sercu tot nieuw leven gewekt worden: Sport Vlaanderen en de stad Brugge zouden hem afbreken en vervangen door een topsporthal voor basketbal waarin het ambitieuze Avanti Brugge in zijn onstuitbare opmars naar de hoogste Belgische basketklasse een onderkomen zou vinden. Dat is althans de bedoeling van een naar verluidt reeds vastgelegd masterplan. 

Enkele vragen aangaande waarop ik de actoren zelf het antwoord laat geven. 

Hoeveel hebben het concipiëren en het al of niet onderhouden van de Wielerpiste Schorrendroom en de Wielerbaan Patrick Sercu gekost voor welk precentage van benutting? 

Wie is verantwoordelijk voor deze gigantische verkwanseling van gemeenschapsgelden?

Hoeveel zal de Avanti baskettempel kosten om tot … 2000 toeschouwers te verwelkomen? En hoe zou het zich met die illusie verhouden tot Filou BC Oostende, de Vlaamse maat der basketdingen?

De Wielerbaan Patrick Sercu zal dus sowieso verdwijnen terwijl  Wielerpiste Schorrendroom palliatief voortbestaat. En dat in een tijdvak waarin er almaar minder koersen op de openbare weg, niet in het minst om veiligheidsredenen, worden georganiseerd. Vroeg of laat komt men er achter dat het onbenut laten van wielerbanen in openlucht gemiste kansen waren.


Mijn openingsvraag wordt derhalve ook mijn slotvraag: wat vindt het gerstyled bestuursorgaan van Cycling Vlaanderen hiervan? Of is dat niet meer aan de orde nu het prestigeproject, de Velodroom Wielerpiste Heusden-Zolder Limburg, zo goed als gerealiseerd is?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten