zaterdag 3 februari 2024

Dovy Keukens - FCC apetrots op twaalf jaar gestage groei


Dovy Keukens en Frans’ Cycle Center zijn helemaal klaar voor een twaalfde gesmaakte voetafdruk in het peloton van de elite 2 en de beloften. 

Voorzitter Frans Delameilleure en algemeen verantwoordelijke Jochen Deweer  brengen niet minder dan 28 renners in stelling, hetzij drie meer dan in 2023, ‘te wijten’ aan het grote wielerhart op mensenmaat van de voorzitter. Negentien van hen zijn u23, onder wie acht getalenteerde eerstejaars en de na twee jaar EFC teruggekeerde Kenneth Verstegen.

Na twee succesvolle campagnes in de Beker van België (met zowel in 2022 en 2023 de tweede plaats in de ploegenstand) neemt het team zijn intrek in de Road Series met de beste Belgische en Nederlandse clubteams.

Ewout De Keyser en Arne Santy kozen voor een doorstart bij het continentale Tarteletto-Isorex terwijl Victor Vercouillie, in 2021 en 2022 een Dovy, in 2024 een volwaardig contractrenner is bij Flanders-Baloise. 

Ziedaar de edele extra dimensie die Dovy-FCC zich de jongste jaren heeft toegeëigend: verjongen en doorstromen maar hoegenaamd niet helemaal ten koste van de 23-plussers en al zeker niet van de lokale verankering in de nabijheid van de sponsors, zelfs al zijn er de Franse rittenkoersen Boucle de l’Artois & l’Essor Breton. 

Alessio De Maere mag voluit zijn grenzen aftasten.

Voor de laatstejaarsbeloften Alessio De Maere en Kenneth Verstegen wordt het een cruciaal seizoen. Zij zijn de speerpunten in de Road Series.

Kenneth Verstegen keert na twee jaar EFC terug op het 'oude nest'.

Thibo Germonprez, Nicholas Goossens en Yaurick Leenknegt zijn uit op revanche na een jaar vol medische kwaaltjes. 

Jori Van de Sompel verraste als eerstejaars met een dagzege in de Ronde van Oost-Vlaanderen. Inzake kwaliteit van prestaties en resultaten kan hij met Alessio en Kenneth een performant trio vormen

Kjell Cooman, Gerben Dewinter & Iben Rommelaere worden verwacht op meer selectieve trajecten. Iben is een omgeschoolde veldrijder die enkel kan verrassen maar niet teleurstellen.

Ruben Demarez, verlost van privéproblemen, wil er op zijn 32ste nog minstens één keer vol voor gaan, net als de kersverse papa’s Anthony Debuy en Thijs Vandaele.

Hun job bij Defensie laat Jonas Decouttere en Franklin Six beter toe om hun dagindeling ook ruim op het wielrennen af te stemmen. 

Het linkerbeen blijft Jochen Deweer parten spelen zonder accurate diagnose. Een ultieme waterkans bij prof. Vandenbossche (UZ Gent) is momenteel lopende. Fabrizio Dekoning, die afgestudeerd is en halftijds werkt als kinesist, mikt op een campagne als die van 2022.

Om er een seizoen grand cru van te maken werd opnieuw niets aan het toeval overgelaten. Na het een kennismakingsweekend in Oudenaarde werden de groepstrainingen van januari werden druk bijgewoond en haalden de vereiste intensiteit. Op vrijdag 2 februari begon het negendaagse Spaanse oefenkamp in Altea (Alicante), op vrijdag 16 februari is er de persvoorstelling en twee dagen later het gemengd clubkampioenschap in Kachtem. 

Bestuurlijk worden voorzitter Frans en sportief verantwoordelijke Jochen geruggesteund door secretaris Charlotte Brulez die de contacten met de wedstrijdverantwoordelijken onderhoudt en de kledij beheert.

Het bestuur en de renners kunnen terugvallen op een crew van niveau.

Filip Hellebuyck, Glenn Bacquaert & Peter De Maere bleven aan boord als ervaren ploegleiders die als ex-renners het klappen van de zweep kennen.

Drinkbussen aanreiken en kuiten masseren is de taak van Wannes Geldhof, Wim Geldhof, Johan Opsomer en Björn Lauwers

Fietsen worden in orde gezet door Robin Bauwens, Yannick Dejonckere en Alessandro Dewaele. Die laatste is een allrounder want ook inzetbaar als ploegleider en als verzorger. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten