woensdag 21 februari 2024

Ertevoedekoers steekt van wal in Vlamertinge

Komende zondag 25 februari pakt wielerclub ertevoedekoers op de Vlamertingse wijk De Brandhoek uit met een wedstrijd én voor junioren én voor meisjes jeugd, waarmee het naar traditie het koersseizoen in de Westhoek op gang brengt.

Ertevoedekoers houdt het ook dit jaar niet bij die éne voltreffer maar biedt de wielerjeugd op de selectieve in de Westhoek nog meer kansen om zich te profileren: na Vlamertinge volgen De Klijte (zondag 3 maart), Poperinge (zaterdag 20 april), Dikkebus (woensdag 26 juni) én Stavele, een absolute nieuwkomer op zaterdag 24 augustus voor én nieuwelingen én junioren op de roots van contractrenner en clubpeter Stan Dewulf, waarmee ertevoedekoers stroomopwaarts roeit tegen het onrustwekkend dalend aantal jeugdkoersen. 

De nationale tijdrit in Poperinge blijft het vlaggenschip van de aangroeiende vloot. Op zaterdag 20 april zijn de meeste sterkhouders uit de diverse categorieën vertegenwoordigd.

First things first evenwel met volgende zondag aan de Brandhoek in Vlamertinge met om 12u30 meisjes (junioren en nieuwelingen samen) voor een tocht van 56 km., om 15u gevolgd 15u door de junioren, die 75,8 km krijgen voorgeschoteld.

Contactpersoon: Luc Claus 0473 210 783 of luc.claus2@proximus.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten