maandag 13 augustus 2012

Gijs Van Hoecke wordt niet gesanctioneerd 
maar wel een psycholoog aanbevolen
In tegenstelling tot Philippe Gilbert zal Gijs Van Hoecke niet op het matje worden geroepen door de (sic) onvolprezen Tuchtcommissie van de Belgische Wielrijdersbond. Voorzitter Tom Van Damme vindt dat de sanctie van het BOIC "hem uit de olympische delegatie verwijderen op een moment dat hij toch niet meer aan de bak moest" gepast. Alsof Gijs iets anders vroeg dan zo snel mogelijk naar huis te mogen terugkeren. Hij zal het eerder als een faciliteit dan als een sanctie ervaren hebben.
Maar Tom laat hem niet hem vallen. Hij wil een ongedwongen persoonlijk gesprek hebben met Gijs waarbij hij hem de recent in dienst genomen psycholoog zou aanbevélen. Onder meer Jolien D'Hoore, die (wil men insinueren: daardoor?) vijfde werd in het omnium, deed er al een beroep op, voegde Van Damme er fijntjes aan toe. Jolien zal het ongetwijfeld leuk vinden dat Tom Van Damme deze vertrouwelijke informatie laat uitlekken. Van Damme betreurt dat Gijs Van Hoecke op zijn beurt nog niet voor deze weg heeft gekozen.
Na wat Gijs allemaal overkwam doordat hij na zijn teleurstellende prestatie aan zijn lot werd gelaten zal hij zelf wel weten op welke getrouwen hij echt kan terugvallen en die bevinden zich zeker niet aan de Globelaan in Vorst. Daar zou men beter enkele invloedrijke ingezetenen aan een psychologisch onderzoek onderwerpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten