woensdag 22 augustus 2012

Logische Vlaamse selectie voor de WK's junioren
Tiesj Benoot (Avia-Fuji), Jenthe Biermans (Balen B.C.), Kevin Deltombe (Avia-Fuji), Dries Van Gestel (Balen B.C.), Nathan Van Hooydonck (Hoboken W.A.C.) en Joachim Vanreyten (Balen B.C.) zijn door bondscoach Carlo Bomans aangeduid voor het wereldkampioenschap op de weg in Valkenburg van zondag (start 08 u.) 23 september.
Nathan Van Hooydonck rijdt én de tijdrit én de wegrit. Een verrassing want het toekennen van een dubbele opdracht behoort niet tot het klassieke gedachtengoed van de immer consequente Bomans. Brent Luyckx (Team Ciclismo Mundial), ook al een eerstejaars, is de andere Vlaamse vertegenwoordiger in de tijdrit. Dat gaat ten koste van Aimé De Gendt, die aan de Lacs de l'Eau d'Heure nochtans op imponerende wijze kampioen van België werd. Toch kreeg hij de nakeur op Luyckx, die in de drie nationale tijdritten (vierde in Opoeteren, tweede in Borlo en primus in Angreau) uitmuntend uit de hoek kwam maar die op het BK door een val uitgeschakeld werd. De Gendt werd vijfde in Opoeteren en achtste in Angreau op 13" respectievelijk 1'14" van Luyckx.
Sommigen zullen misschien de selectie van eerstejaars Jenthe Biermans en van Joachim Vanreyten beknibbelen maar dat doen ze dan wel ten onrechte.
Jenthe zette uitstekende prestaties neer in de Course de la Paix en meer nog in de Oberösterreich Rundfahrt (7de). Hij behaalde ei zo na een dagzege in Liège - La Gleize, op een terrein dat sterk aanleunt bij dat van Valkenburg. Hij wordt bovendien geroemd als een uitmuntende ploegspeler. Joachim zag zijn zomer grotendeels de mist ingaan nadat hij zijn knie ernstig bezeerde op training. Voorafgaandelijk had hij zich evenwel al voldoende bewezen in de Tour of Istria (7de) en in de Trofeo Karlsberg (4de). Door in juli en in augustus vaak aan de kant te moeten blijven beschikt hij over een arsenaal aan reserves en ook dat heeft meegespeeld om hem te rehabiliteren.
De selecties van Tiesj Benoot, Kevin Deltombe en Dries Van Gestel (de volwaardige kampioen van België van het hèle seizoen) overstijgen elke discussie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten