maandag 13 augustus 2012

Gilbert op het matje? Philippe bééft al!
Bondsvoorzitter Tom Van Damme wil een ernstig gesprek met Philippe Gilbert. Hij méént het! Omdat de afgetreden numero uno van de wereld in de Olympische wegrit te egoïstisch heeft gekoerst. Wat speelt de president toch (sic) kort op de bal. Het is nog maar de ... derde keer dat hij daar alle reden van de wereld toe heeft. Had hij die conversatie al niet moeten voeren na de twee meest recente wereldkampioenschappen? In Geelong 2010 haalde Gilbert eerst Greg Van Avermaet en vervolgens Björn Leukemans terug, irrelevante en onnodige inspanningen waarmee hij ook zichzelf de das omdeed. In Kopenhagen een jaar later was het weer van dat. In de massaspurt zou Jurgen Roelandts allicht geen partij geweest zijn voor Mark Cavendish maar de bronzen plak behoorde zeker tot de mogelijkheden... indien Philippe Gilbert voor hem de spurt had aangetrokken. Voor de neus van Gilbert zou Matthew Goss (wegens toprennes onder mekaar) de deur niet dichtgedaan hebben zoals hij wel deed voor Andre Greipel en waardoor ook voor Roelandts, die toch nog vijfde werd, buitenom moest. Ook in Londen stond Jurgen, ondanks een ideale uitgangspositie, in de spurt voor de derde plaats geïsoleerd. Indien Gilbert hem daar op sleeptouw neemt dan heeft België op de Olympische Spelen geen twee maar drie bronzen medailles behaald.
Het motto van Philippe Gilbert is altijd geweest: indien ikzelf niet kan winnen, dan vooral ook geen andere Belg in mijn plaats.
De stuitende egotripperij van de Waal is door ondergetekende al vaker aangeklaagd maar werd telkens schouderophalend en als overdreven afgewimpeld. Nu schieten ze plots wakker en wordt Phil tot de orde geroepen. Maar of Barbertje zal hangen? Dat wil ik nog wel eens zien. Wat kunnen ze hem tenslotte maken? Zou een niet-selectie voor het wereldkampioenschap in Valkenburg, waar Gilbert met zijn huidige conditie toch geen rol van betekenis kan spelen, hem raken? Zijn schip is toch al lang de haven van Monaco binnengevaren. Aan de Vuelta, waarin hij twee jaar geleden twee dagzeges behaalde, neemt hij alvast deel maar of hij daarin zal finetunen voor een spraakmakende herfst valt nog af te wachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten