woensdag 26 september 2012

Beloften blijven de paria's van het koersende bestand
En oh wat waren ze aan de Globelaan door het dolle heen met de ontwikkelingen van Valkenburg:
Philippe Gilbert wereldkampioen bij de contractrenners, Tom Van Asbroeck brons bij de beloften en junior Kevin Deltombe op zijn beurt dicht bij een podiumplaats in combinatie met de uitstekende beurten van de eerstejaars Nathan Van Hooydonck en Brent Luyckx in de tijdrit.
Meer moet dat niet zijn voor onze vroede wielervaderen om zich door de feiten in het gelijk gesteld te achten en "Wij zijn goe bezig" van de Planckaerts als kenwijsje op te diepen terwijl ze zich in welbehagen wentelen. De (on)gestelde lichamen moeten zich wel afvragen wat hun inbreng is in dit succesverhaal? Weinig of niets, behalve het aanstellen en het behouden van Carlo Bomans, die almaar meer strepen naar zich toehaalt en zich stilaan met een regenboogkraagje mag vertonen.
Veel zal er dus vanuit de Globelaan niet veranderen in 2013 want de daar ingezeten heren kennen hun... klassiekers: never change a winning team! Het beheerscomité, dat in mei in het leven werd geroepen, mag dus - wegens bewezen overbodig - opnieuw opgedoekt worden vooraleer het operationeel was. Al de oude structuren worden wellicht behouden. De beloften zullen ook in 2013, bij gebrek aan eigen wedstrijden, de paria's van het koersende bestand zijn want de hopeloos achterhaalde formule van de Topcompetitie (uitsluitend bestaande uit 1.2 - wedstrijden, die qua inrichtingsvergunning extra opbrengen) wordt onverkort behouden. Zo kregen de heropgestane inrichters van de Kustpijl in Knokke-Heist één van de eerste kansen om er deel van uit te maken. Ik hoop voor hen dat ze dit vergiftigd geschenk niet aannemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten