maandag 10 september 2012

Nieuwe onnozelheid van Wielerbond Vlaanderen 
Afgelopen weekend was het, bij temperaturen van 25° en meer, reeds het afscheidsweekend van de wegwedstrijden voor aspiranten. Een maand vroeger dan gewoonlijk; het had iets van een uitvaart van iemand die veel te vroeg gestorven was.
Waarom men dit doet? Naar verluidt om de 12-, 13- en 14-jarigen een langere aanloop te gunnen naar de veldritten vanaf 21 oktober (Landskouter, Mol en Tessenderlo)!
De nieuwelingen, de junioren en de beloften hebben zo'n overgangsperiode kennelijk niet nodig. Hun veldritseizoen is begint nochtans reeds volgende zaterdag in Knesselare maar hun wegwedstrijden lopen niettemin door tot en met 7 oktober.
Wat het voor de aspiranten - en gelukkig maar - frappanter maakt, is dat de wegkoersen voor aspiranten in Wallonië wel doorlopen tot begin oktober. U kunt zich al voorstellen welk een Vlaamse invasie er zich vanaf volgend weekend zal voltrekken in de één of twee aspirantenkoersen onder de taalgrens.
De aspiranten worden al langer op lachwekkende wijze betutteld. In juni blijven ze, wegens de examenperiode, grotendeels verstoken van deelname aan wedstrijden. De nieuwelingen en de junioren hebben kennelijk geen examens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten