maandag 3 september 2012

Moordende einde vakantie voor nieuwelingen
De nieuwelingen hebben er een slopend einde van de zomervakantie opzitten. Tussen 9 augustus en 2 september kregen zij de mogelijkheid om in eigen land aan acht nationale confrontaties deel te nemen: de nationale tijdrit te Angreau (9 augustus), Polleur-Stouont-Polleur (12 augustus), het BK tijdrijden (Lac de l'Eau d'Heure, 15 augustus), de West-Vlaanderen Tour (17-19 augustus), de Memorial Remi Van Vreckom (Denderwindeke, 26 augustus), de nationale tijdrit te Adinkerke (30 augustus), de Ardennenkoers te Herbeumont (1 september) en de G.P. Serge Baguet (St. Lievens-Houtem, 2 september). Asof dat nog niet volstond deed er ook nog een nationale selectie mee aan de Asvö Jugend Tour.
Het was ontegensprekelijk des guten zuviel maar kennelijk niet voor Enzo Wouters, de meer dan waarschijnlijke puntenkoning van de lichting 2012, die ze er zeven van de acht reed. Opeenvolgend deed hij in Angreau(12de), Polleur (6de), het BK tijdrijden (7de), de West-Vlaanderen Tour (2de en dagwinnaar), Denderwindeke (primus) en Herbeumont (2de). Enkel in Adinkerke (32ste) ging hij, mede door de felle regenval, enigszins de mist in.
Merkwaardig is ook het uurgemiddelde dat in de kennelijk superlastige Ardennenkoers van Herbeumont werd gehaald: amper 26,83 km., of bijna elf kilometer trager dan de junioren, die bijna nochtans de dubbele afstand onder de wielen kregen. Onder voorbehoud of die cijfers kloppen leek het alsof de nieuwelingen een "staakt-het-vuren" hadden ingevoerd want 26" na de Luxemburgse laureaat Tom Wirtgen spurtten ze liefst met zijn 49 voor de dichtste ereplaats. Dat leverde, indien je Wirtgen wegdenkt, een identieke top-drie op als in Denderwindeke: Enzo Wouters - Charlie Arimont - Thimo Willems.
In de G.P. Serge Baguet rond St. Lievens-Houtem ging de zege naar Dennis Delmotte, die er na de G.P. Michel Farvaque (Laplaigne), al aan zijn tweede dagzege in de Beker van België toe was. Deze was nog iets mooier dan de eerste want het is weinigen gegeven om de immer flamboyante Charlie Arimont, zelfs al is die een clubmaat, van de overwinning te houden. Charlie baalde als een stekker want het was al zijn vierde dichtste ereplaats uit de jongste halve maand. Ook in twee ritten van de Asvö Jugend Tour (Oostenrijk) en in de Memorial Remi Van Vreckom te Denderwindeke kwam hij op die frustrerende rang uit. Resten hem nu nog de G.P. Dottignies (15 september), de G.P. de Jemeppe sur Meuse (23 septemer), de Keizer in Tielt (30 september) en de Affligem Classic (7 oktober). Ook daar zal de concurrentie niet mals zijn en maakt ook daar zijn zwart beest Enzo Wouters zijn opwachting. Toch mag Charlie Arimont, net als Enzo Wouters, nu al van een jaar 2012 grand cru spreken. Senne Leysen en Jordi Warlop sluiten erg kort bij hen aan.
Onder voorbehoud of die cijfers (26,83 km./u.) stond in de derde alinea. Het was de moyenne op het officiële uitslagenblad stond maar verschillende nieuwelingen hebben mij ondertussen gemeld dat het uurgemiddelde op ruim 34 km. uitkomt. Dat lijkt mij ook dichter bij het geloofwaardige.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten