maandag 3 september 2012

Zaterdag 15 en zondag 16 september 2012
Keizer der Junioren - Koksijde 
brengt laatste generale WK - repetitie
De 30ste Keizer der Junioren, met Koksijde als epicentrum, kon zich, één week voor het wereldkampioenschap juniores te Valkenburg (Ned., 23 september), geen betere datum dromen met een overweldigende belangstelling, niet in het minst vanuit het buitenland.
31 teams komen aan de start, waarvan veertien uit tien verschillende landen (België, Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Canada, Australië, Estland, Moldavië, Denemarken en Noorwegen). Zelfs de UCI brengt een team in stelling.
De interesse uit eigen land was navenant. Elke junior wil dé prestigieuze Keizer op zijn palmares bijschrijven. De erelijst leert trouwens dat alleen de besten in aanmerking komen.
Het startschot van deze tweedaagse weerklinkt op zaterdag 15 september in Ieper, waar de renners door de Koninklijke Yperse Veloclub een gevarieerd en prachtig parcours voorgeschoteld krijgen. De roemruchte Kemmelberg wordt als scherprechter onder de wielen geschoven.
De organisatoren willen de koersende tieners bewust maken dat het parcours als een labyrint kronkelt door een verschrikkelijk strijdtoneel in de geschiedenis. In dit kader, en zonder belérend te willen doen, wordt er voor de start van de koers aan de betrokkenen van weleer hulde gebracht in een ingetogen en serene plechtigheid, een kort maar krachtig signaal, net vòòr de start  op “Menin Road South Military Cemetery”, Menense weg te Ieper. Deze plechtigheid loopt in samenwerking met het stadsbestuur van Ieper, de Commenwealth War Graves Commission en het Last Post Comité Ieper. De burgemeester van Ieper zal er een toespraak houden gevolgd door een bloemenhulde, een minuut stilte en uiteraard de “Last Post”.
Zondagvoormiddag (eerste start 09 u.) is er een individuele tijdrit van zes kilometer in de poldervlakte van Wulpen.
De apotheose wordt op zondagnamiddag gereden in en rond Koksijde-Bad. Het parcours werd gewijzigd om te beantwoorden aan de UCI normen. Daarom werd uitgeweken naar een nieuwe finish op de Marktplaats ter hoogte van het Sociaal Huis in de Ter Duinenlaan. De acht keer te bestijgen Hoge Blekker blijft een centrale rol vervullen in het parcours.

De deelnemende LANDEN en PLOEGEN:
BELGISCHE NATIONALE PLOEG (Tiesj Benoot, Jenthe Biermans, Kevin Deltombe, Dries Van Gestel, Nathan Van Hooydonck en Joachim Vanreyten), Team Wallonie, Onder Ons Parike, Balen B.C., Jonge Renners Roeselare, Avia-Fuji Youth Team, Hoboken W.A.C., DJ-Matic Kortrijk, S.V. Deerlijk, Cube-Fintro-Spie, Tieltse Renners, C.T. Menen, Hand in Hand Baal, U.C.S. Crabbe-Performance, Young Schelde C.T., Molenspurters Meulebeke, V.C. Zeemeeuw Oostende, Lotto Olympia Tienen, District Midden-Nederland, Vacansoleil - BHV Maas, W.S.V. Emmen, Team Wasquehal (met de bij ons al welbekende Dylan Kowalski), V.C. Saint-Quentin,...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten