zondag 17 januari 2021

Ook de aspirantenenkalender 

2021 mag best gezien worden

 

Met vanaf april vrijwel elk weekend minstens één wedstrijd kunnen de 12-, de 13- en de 14-jarigen een mooi programma afwerken. Hopelijk komen er tijdens de kalmste weekends nog enkele organisaties bij.

Het zit er wel aan te komen dat de overgrote meerderheid van die koersen in twee reeksen zal opgesplitst worden en soms is het jammer dat de besten mekaar daardoor ontlopen. Zou het onbegonnen werk zijn om bij de samenstelling van die reeksen de beteren van de anderen te onderscheiden? 

Ik blijf het wel bizar vinden dat tijdens het weekend van 12-13 en van 19-20 juni een Vlaamse ‘examenstop’ wordt ingelast (alsof de aspiranten de enigen zijn die in die periode geacht worden te studeren) en dat het seizoen voor de aspiranten in Vlaanderen al eindigt tijdens het laatste weekend van september. Goed dat de Vlaamse aspiranten er in Bury en Baudour een verlengstukje kunnen aan breien. 

Ook jammer dat Maarkedal, dat de aspiranten ook al uitnodigt op zaterdag 7 augustus een organisatie heeft op 15 augustus de dag van het kampioenschap van België terwijl er op zaterdag 21 augustus nog geen aspirantenkoers voorzien is in Vlaanderen. Die dag kan Maarkedal (zestien hellingen op zijn grondgebied) één of meer kakelverse kampioenen van België begroeten.

Voorts hoop ik dat het kampioenschap van Vlaanderen (zowaar op de ... Nationale Feestdag) in Mazenzele ook tijdritten gepland heeft. Dat was de voorbije jaren in Leopoldsburg en Deftinge helaas niet het geval.

Last but not least zijn er tijdens de zomervakantie enkele driedaagsen.

In de eerste hoop ik dat ook de International Belgian Youth Tour (IBYT) van duizendpoot Francis Van Mechelen begin juli de draad kan heropnemen maar door de betrokkenheid van veel buitenlandse tieners is dit hoogst onzeker.

De Antwerp Tour herneemt wel op 30 juli (tijdrit in Wuustwezel), 31 juli (Merksplas) en 1 augustus (Rijkevorsel).

Eind augustus is er de Driedaagse van West-Vlaanderen, die in 2020 al een eerste keer was voorzien. Nu hoopt men op meer sanitaire meeval voor de tijdrit in Leke (27 augustus) en voor de wegritten in Ruddervoorde (28 augustus) en in Schuiferskapelle (29 augustus).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten