maandag 4 januari 2021

Philippe GILBERT

heeft nog eens gesproken zie

 

Hij begon niet onaardig aan het seizoen maar Covid-19 stond continuïteit in de weg. Met een negende plaats in Milano-Sanremo leek hij klaar voor het gebalde vervolg van het seizoen tot hij na een val in de openingsrit van de Tour niet meer op niveau kwam. Zelfs voor een dagzege in de slotrit van de Tour de Wallonie moest hij het op de hellende aankomst in Erezée kansloos afleggen tegen Arnaud Démare. Voor de rest werd hij overal weggereden en dus zette hij niet meer aan in de tweede rit van de BinckBank Tour “want de naweeën van zijn val in de Tour speelden weer op”.

Als ze dat in 2021 ook maar niet doen want waarom zou hij zijn limieten nog forceren met een lucratief contract voor 2021 én 2022?

Het heeft er meer dan de schijn van dat Phil zich al aan de kant heeft gezet om één en ander zelfvoldaan vanaf de zijlijn te monsteren

Eind december pakte hij uit met een flitsende bolide, een Ferrari 458 Spider van zowat 200 000 euro. Noblesse oblige donc -> het is hem best gegund hoor maar moet dat zo opzichtig in de media?

Voorts gaat hij er prat dat hij zal kunnen bepalen wanneer hij stopt met koersen. Op zijn 40ste lijkt mij dat een evidentie wat Tom Boonen op zijn 36ste volgens Gilbert niet gegund was want ‘die moest stoppen van Patrick Lefevere’. Wablief, moeten stoppen? Zijn contract liep af na Paris-Roubaix 2017 en niets belette Tom om verder te koersen bij een ander team dat effectief nog in hem geïnteresseerd was. Tom hield liever de eer aan zichzelf van te ‘eindigen in schoonheid’.

Ook over de terugkeer Dylan Groenewegen in het peloton op 7 mei doet Gilbert een voorafname in wielerflits.be: “renners zullen hem niet zomaar opnieuw accepteren”. Waant hij zich de spreekbuis van het verzamelde peloton? Overigens is Phil niet ideaal geplaatst om zo meedogenloos te zijn ten opzichte van Dylan want remember zijn sprint in het kampioenschap van België 2018 in Gent, waar hij Timothy Dupont ei zo na in het decor keilde. Dat had veel kwalijker gevolgen kunnen hebben en in dat geval zou Gilbert nu een toontje lager zingen.

Ook over zijn verdere toekomst wordt al druk gespeculeerd. Steeds volgens wielerflits.be: “waar hij wel oren naar heeft, is om ooit bondscoach te worden”. Gilbert vermoedt dat die vraag ooit zal komen en daar zou hij zeker geen ‘néén’ op zeggen. Wat een voortvarende gedachte! Is het hem misschien ontgaan dat de standvastige Sven Vanthourenhout slechts anderhalf jaar ouder is dan hij en nog maar anderhalve maand in functie? Die zal niet gauw moeten wijken voor een woelwater

Philippe Gilbert zal zo goed als zeker in het wielrennen blijven maar of dat in eigen land ergens anders kan zijn dan bij ‘La Loterie Nationale’, dat wil ik nog eens zien. Zelfs dat biedt geen zekerheid want wie zegt dat zijn protagonisten Jannie Haek en John Lelangue het tegen dan daar nog voor het zeggen hebben?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten