dinsdag 10 augustus 2021

Acht BK’s voor aspiranten

 

HOOGSTRATEN

is zondag hét Mekka 

van het jeugdwielrennen 

 

... met de organisatie van de kampioenschappen van België voor 12-, 13- en 14-jarige aspiranten, meisjes en jongens. 

Bicycle Club Hoogstraten (Jeff Snyers) en de Hoogstraatse spurters (Kristof Van Gestel, 2de na Stijn Devolder in de Ronde van Vlaanderen voor junioren in 1996) bundelden de krachten om na 2003 (nieuwelingen) en 2004 (aspiranten) voor de derde keer een BK te organiseren. Ik was er telkens bij en kan garanderen: in Hoogstraten kennen er wat van. Gregory Joseph en wijlen Frederiek Nolf (nieuwelingen) werden de laureaten. Sander Helven, Pieter Schepmans en Arne Van Snick (tijdritten) / Gert-Jan BertCedric Callebaut en Jelle Vlaeminck (wegritten) haalden het bij de aspiranten.


Kristof is bijzonder enthousiast: “Met de steun van stad Hoogstraten en Bicycle Club Hoogstraten wil dit BK het mooie begin zijn van een nieuw wielerverhaal. We kozen bewust voor de aspiranten. De jongste koersende tieners hebben het tijdens het voorbije anderhalf jaar bijzonder moeilijk gehad en die basis dient aangezwengeld. Dit moet ook voor onze stad, de betrokken partners en de horeca een voltreffer worden die naar meer smaakt.”

Jeff (Hoogstraatse Bicycle Club) deelt in het genoegen om bij te dragen tot een groot volskfeest op de voorspelde zonovergoten 15de augustus. “Ook op koersgebied is investeren in de jeugd investeren in de toekomst!”.


Hoogstraten biedt een dagvullend programma dat om 10u.30 aanvangt met de opeenvolgende tijdritten (3,7 km.) van de 12-, 13- en 14-jarige meisjes waarna vanaf 11u de 12- en 13-jarige jongens (de 14-jarigen hadden hun BK tijdrijden al op 18 juli in Koksijde). Om 12u30 beginnen de 12- en de 13-jarige meisjes aan hun wegkampioenschap, een uur later de 14-jarigen. De starttijden van de jongens: 14u45 (12-jarigen), 16u (14-jarigen) en 17u30 (13-jarigen).

Een bergprijs valt er in het biljartvlakke Hoogstraten niet te winnen maar het zijn nog altijd de coureurs die het verloop bepalen. Gezien de nivellering en het verbazend hoge tempo zal het vooral het peloton zijn dat demarreert en de achterdeur wijder openzet dan de voordeur. We mogen ons derhalve aan meerdere spurten verwachten van een uitgedunde hoofdgroep.

Ik heb er voor het hele gebeuren graag een heen- en terugrit van telkens 100 minuten voor over. Zomerhit haal ik dus niet meer maar we moeten nu éénmaal prioriteiten stellen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten