vrijdag 20 augustus 2021

 

Nederlandse invasie in Bellegem …

 

West-Vlaanderen Tour

zowaar beconcurreerd door ‘open’ 

Oost-Vlaamse kampioenschappen 

 

De West-Vlaanderen Cycling Tour is, met een jaartje vertraging aan zijn 14de editie toe en wordt zeker niet de minste uit het rijtje.

De meeste coryfeeën nemen eraan deel, evenwel niet Steffen De Schuyteneer, Sente Sentjens en Viggo Van Neste (handletsel nadat hij op een foutgeparkeerde auto knalde tijdens Herman Vanspringels Diamond).

Steffen De Schuyteneer is de aanstaande zegekoning die ook oog heeft voor de kwaliteit van de overwinningen (Wapi Classic - Frasnes-lez-Anvaing en Herman Vanspringels Diamond) maar die in deze periode toch de voorkeur geeft aan de ‘open’ Oost-Vlaamse kampioenschappen (midweeks op de baan in Affligem en zondag op de weg in Woubrechtegem). Zijn goed recht natuurlijk want titels staan mooi op je portfolio maar toch jammer voor de West-Vlaanderen Tour, de enige meerdaagse in Vlaanderen.

Het deelnemersveld (24 clubs van elk 5 renners) wordt nu aangevoerd door Duarte Marivoet Scholiers (met 100” voorsprong de eclatante winnaar in Herbeumont, 3de in het BK tijdrijden, 2de in de Triptique Ardennais, …). 

Bellegem, Ooigem, Stasegem en Rekkem zijn de gaststeden. Jammer dat de individuele tijdrit na twee jaar opnieuw door een ploegentijdrit verdrongen werd maar begrip daarvoor. 

Zeker Milan Van den Haute, die aan ruim 44 km./u. in het BK-tijdrijden te Koksijde verrassend maar duidelijk de maat nam van titelverdediger Yarno Van Herck (+5”) en Duarte Marivoet Scholiers (+16”), had het liever anders gewild en moet vandaag in de ploegentijdrit de lokomotief van Avia-Rudyco-Janatrans worden om de ruime kloof te overbruggen. 

Bellegem beleefde een kleine Nederlandse invasie. Niels Driesen, de drager van de nationale driekleur, belette een volledig Nederlands podium. Julian Vergouw zal met de steun van zijden Amstel-maats het voortouw niet gauw uit handen geven. De kans bestaat eerder dat hij na de ploegentijdrit van Ooigem zijn pole position versterkt heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten