woensdag 11 augustus 2021

BK aspiranten in het biljartvlakke Hoogstraten

 

Wie dribbelt het strak gesloten peloton?  

 

Dàt gezegd zijnde van dat ‘demarrerende’ peloton is het duidelijk dat de meeste Belgische kampioenschappen voor aspiranten een dubbeltje op hun kant zullen zijn. Niets mis mee, nadat de matinale tijdritten al voor enige classificering zullen gezorgd hebben. 

Gezien de nivellering, de ontbrekende hoogtemeters, het verbazend hoge tempo en de kleine verzetten zal de achterdeur wijder openstaan dan de voordeur zodat meerdere spurten van een uitgedunde hoofdgroep een aangekondigde kroniek zijn.


Bij de 12-jarigen torenen ze er, qua resultaten, met hun vieren bovenuit, in alfabetische orde zijn dat: Alexander Bastiaens, Mats De Ridder, Wout (zoon van Frederik) Veuchelen en Sander Willems.

MATS verloor nog geen enkele wedstrijd, ook in het Vlaams kampioenschap in Mazenzele was hij ongenaakbaar. Daar ontbrak weliswaar SANDER, die op de Nationale Feestdag met zijn ouders op reis was. Deze werd geboekt terwijl hij nog voetbalde. Hij werd op de openingsdag in Beveren-Waas (PK) geklopt door Mats maar won daarna in Parike en Zerkegem en zette vervolgens ook de Antwerp Tour (waarin Mats ontbrak) naar zijn pedalen nadat hij er in de tijdrit geklopt werd door Remi Oyaert, die daarna niets meer van zich liet horen en volgende zondag met zijn ouders op vakantie is.

Derde eend in de bijt is WOUT, die tussen zijn overwinningen in Sint-Joris-Weert, Buizingen (PK) en Peizegem door het podium haalde van het Vlaams kampioenschap en de Antwerp Tour.  

ALEXANDER vervolledigt het klavertje vier der 12-jarigen. De kampioen van Antwerpen werd vijfde én in het Vlaams kampioenschap én in de Antwerp Tour. Ook de zware opdracht in Maarkedal, waar hij enkel voor Sander moest wijken, was hem niet te vèr noch teveel.

Indien buiten de voornoemden iemand het podium van de wegrit haalt dan zal men mogen spreken van een verrassing die altijd welkom is.

Daar is meer kans toe in de tijdrit die 3,7 km. (relatief) lang is en wel eens meer youngsters naar voor brengt die het meer van fond dan van explosiviteit moeten hebben.

 

Bij de 13-jarigen moest Matthias Bogaert zich enkel in Beveren-Waas (PK) en in Pollare gewonnen geven. Het was telkens Mauro Keppens die er hem van de overwinning hield zodat MATTHIAS als het ware bofte dat MAURO er, wegens vakantie, op het Vlaams kampioenschap niet bij was. Toch denk ik dat ook hij in Mazenzele niet opgewassen zou zijn tegen de machtssprint van Matthias, die hij zowaar op een volle minuut zette in Parike.

MAURO is zondag de titelverdediger in de nationale tijdrit te Hoogstraten, waar hij ook af te rekenen krijgt met onder meer Yasu Vervoort, die in Wuustwezel de tijdrit van de Antwerp Tour won, en van eindwinnaar Thomas Verdonck.

Ook Kyano Cottignies is een valabele podiumkandidaat voor de wegrit. Behalve drie overwinningen was het nog viermaal ‘net niet’ en dat vooral in het kampioenschap van Vlaanderen. Misschien wordt hij de lokomotief om de koers open te breken en met een beperkt groepje (liefst zonder MATTHIAS) voorsprong te nemen.

Opmerkelijk: het sterk prestéren van de ruime Waalse delegatie van vooral SCV Marchovelette met Enzo Honnay, Augustin Maeck, Bjarni Techeur, Thibaut Warrant en en Diego Mauro (CC Chevigny). De eventuele verrassing kon wel eens uit die hoek komen.

 

Bij de 14-jarigen, die enkel hun wegkampioenschap rijden, zijn Toon De Zutter en Thibaut Van Damme de absolute toonaangevers. Hopelijk zijn zij de gangmakers van een boeiend kampioenschap in plaats van mekaar het wit uit de ogen te kijken.

Vooral de opmars van TOON is opmerkelijk. Als 13-jarige bleef hij steken op drie overwinningen en verre ereplaatsen in zowel de nationale tijdrit (7de) als wegrit (12de). Dit jaar heeft reeds dubbel zoveel overwinningen waaronder het Vlaams kampioenschap, waarin hij THIBAUT duidelijk achter zich hield. TOON bleef in het BK-tijdrijden steken op de vijfde plaats, titelverdediger THIBAUT op de derde. Hij moest Zeno Durie en Siebe Van Canneyt laten voorgaan. ZENO won aan een verbazend gemiddelde van ruim 43 km. maar zal er wegens een manco aan explosiviteit normaal niet aan te pas komen in Hoogstraten.

Ook bij de 14-jarigen kunnen de Waaltjes een aardige vinger in de pap hebben aangevoerd door Edouard Claisse (kampioen van Wallonië en vice-kampioen tijdrijden) en Robin Schirrmeister (kampioen van Wallonië tijdrijden en knap 8ste op het BK). 

1 opmerking:

  1. 1XBet
    Betting in 1xbet 먹튀 India. It can be great to find the most mens titanium wedding bands popular brands, especially ones that 바카라 사이트 offer betting worrione on sports such as football, tennis,  Rating: 1/10 · 도레미시디 출장샵 ‎Review by Riku VihreasaariWhere can I find 1xbet?Where can I find 1xbet betting?

    BeantwoordenVerwijderen