vrijdag 6 augustus 2021

En malgré tout is …

 

LOTTO-SOUDAL

een vat vol toekomst ! 

 

Jammer dat ze Stan Dewulf (dit jaar al bij AG2R), Kobe Goossens en Gerben Thijssen (beiden vanaf 2022 bij Intermarché-Wanty-Gobert) lieten ontglippen maar dan nog kan Lotto-Soudal een mooie toekomst hebben met een fraai rijtje elementen (inzonderheid 23-jarigen) op wie nog aardig wat rek zit.

Zo behaalde de 23-jarige Andreas Kron (Noorw.) een dagzege in zowel de Volta a Catalunya als in de Tour de Suisse.

De 23-jarige Stefano Oldani (It.) debuteerde opmerkelijk in de Giro en zag drie offensieve namiddagen beloond met een top tien. Lotto-Soudal is hem inmiddels kwijt aan Alpecin-Fenix, een serieuze aderlating.

Harry Sweeny, die in de herfst van 2020 de Piccolo Lombardia won, stak tijdens zijn eerste Tour een gertige hand uit naar de dagzege in Nîmes, waar hij evenwel op Nils Politt stuitte.

De 21-jarige neoprof Maxim Van Gils (als junior winnaar van de Classique des Alpes) bloeide de jongste weken open in de Tour de Wallonie (7de) en de San Sebastian Classic (12de).

Brent Van Moer is één van  revelaties van het lopende seizoen. Zijn hoogstandje in het Critérium du Dauphiné herhaalde hij ei zo na in de Tour toen hij in Fougères pas in de ultieme hectometers door de aanrollende Deceuninck - Quick-Step - trein overruled werd. Bij meer andere gelegenheden schoof hij mee in een lange aanval. Tegenslag bleef hem niet bespaard zoals in de Ronde van Limburg, waarin hij op weg naar een vaststaande zege door een weinig alerte signaalgever de verkeerde afslag opgestuurd werd. Begin augustus viel hij op training in Spanje. Een ‘mooie’ heupbeenbreuk hypothekeerde zijn nazomer en herfst, maar: “What doesn’t kill you, makes you stronger”, ik hoor het hem al zeggen.

Harm Vanhoucke, inmiddels 24, heeft als klassementsrenner volgende stappen gezet. Enkel een exponerende zege ontbreekt, die behaalde hij ei zo na in de Tour de l’Ain. Het wordt uitkijken naar Harm in de Vuelta, waarin hij zich misschien een eerste keer zal focussen op een spraakmakend klassement.

De 22-jarige Florian Vermeersch, tevens universitair (richting geschiedenis). én verkozen politicus, is de coming man voor de klassiekers van het Noorden die ongetwijfeld nog wat wil brengen tijdens de afsluitende maanden van het moeilijke jaar der bevestiging.

 

Last but not least is er vanaf 2022 de komst van de dan slechts 20-jarige Arnaud De Lie, een sprinter die zich niet uitsluitend onderscheidt in de laatste honderden meters. Hij is de aanvoerder van nog meer would be contractrenners (niet noodzakelijk al in 2022) als onder anderen Ramses Debruyne, Milan Fretin, Liam Slock, Jarne Van de Paar, Aaron Van der Beken, Lennert Van Eetvelt, …

 

Met Thomas De Gendt en Tim Wellens verkeren die youngsters in goed gezelschap om hun opgang in de goede banen te zien geleid. Tosh Van der Sande, die pas te elfder ure vernam te mogen blijven in 2021, had in dit verhaal de derde man kunnen zijn maar hij wordt luidop aangekondigd bij Jumbo-Visma.

Deze drie routiniers moesten stuk voor stuk inleveren opdat mister John de monumentenzorg over John Degenkolb en Philippe Gilbert rijkelijk kon stofferen.

De 32-jarige Duitser (hoog verbruik, laag rendement) is inmiddels naar Team DSM teruggekeerd maar nog lijkt er geen budget om nieuwe krachten aan te werven, er zal eerder gesaneerd worden en vol ingezet op talent van eigen huis.

1 opmerking: