dinsdag 20 augustus 2019

De mooi(st)e week van het Vlaamse jeugdwielrennen komt eraan

De 34ste week van het jaar wordt een bijzonder interessante voor het Vlaamse jeugdwielrennen.

Deze vangt aan op woensdag 21 augustus met de Ronde van Oost-Vlaanderen voor beloften: Nevele, Ursel (tijdrit van 13,8 km.), Kruis(hout)em, Haasdonk en Bavegem (Memorial Serge Baguet) zijn de opeenvolgende pleisterplaatsen.

Ursel breidt op donderdag 22 augustus uit met de organisatie van àlle kampioenschappen van Oost-Vlaanderen tijdrijden, die normaal in de paasvakantie doorgang vinden maar om natuurvriendelijke redenen een viertal maanden moesten opschuiven. Het brengt een heuse marathon met zich die om elf uur aanvangt met de eliten zonder contract en die tien uur later afsluit met de twaalfjarige aspiranten. Deze marathon is allicht een record in de annalen van het jeugdwielrennen.

Vanaf vrijdag 23 augustus is er de West-Vlaanderen Cycling Tour (die ik persoonlijk liever de eenvoudiger naam Ronde van West-Vlaanderen had zien krijgen). In deze zijn Wielsbeke, Bellegem (tijdrit), Rekkem en Meulebeke the places to be. De bezetting is van topkwaliteit met behalve de beste Vlaamse clubs, een Waalse selectie en een Brits team.

Ook de junioren worden op een rijkgevuld weekend getrakteerd. Op zaterdag is er de jaarlijkse interclub (1.14) van de Patrickvrienden. Op zondag is er de Omloop van de Vlaamse Gewesten in Wuustwezel. Het betreft reeds de achtste Vlaamse 1.1 (de hoogste ééndagscategorie), waarvan er geen enkele door een ingezetene werd gewonnen. Misschien kunnen onze taalgenoten, onder het toeziend oog van Edwig Van Hooydonck, die ban breken. Zelfs het kampioenschap van België ontglipte hen en werd in Vichte een prooi voor de kwikzilveren Waalse eerstejaars Arnaud De Lie. Emile Bouwers werd vorige zondag in Remouchamps wel de verrassende winnaar van La Philippe Gilbert.

Last but not least is er op zondag 25 augustus het kampioenschap van België voor aspiranten in Fernelmont (provincie Namen) met - in tegenstelling tot wat je zou verhopen - (te) weinig hoogtemeters.

Al deze niet evidente organisaties zullen bejegend worden door perfect zomerweer.
Eén en ander brengt voor mij een ongewone embarras du choix met zich.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten