woensdag 21 augustus 2019

De prachtzomer van Emile Brouwers

Emile Brouwers is de verrassende winnaar geworden van La Philippe Gilbert in Aywaille, één van de zwaarste ééndagskoersen (UCI 1.1 men junior). 
Emile haalde het in Aywaille van de eveneens verbazende Gil Gelders. Zij waren de enige Vlamingen in de top tien van deze prestigieuze koers. Deze knalprestatie was géén aangekondigde kroniek want Emile’s voorafgaande resultaten waren eerder matig: 21steG.P. Bob Jungels (Lux.), 25ste E3 Harelbeke, 20ste Sint-Martinusprijs - Kontich (in de tijdrit kwam hij ten val en dat oponthoud kostte hem een top tien), 8ste G.P. Luxembourg (de epiloog van de G.P. Général Patton), 9deArdennenkoers - Herbeumont, 15de Aubel-Thimister-Stavelot,…
Van de Oberösterreich Rundfahrt (begin augustus) had hij zijn hoofddoel gemaakt. Na een behoedzaam begin stond hij dertigste in de tussenstand op amper 37” van de leidende Roel van Sintmaartensdijk (Ned.) om op de slotdag te kunnen toeslaan op zijn col maar hij kwam er nogal zwaar ten val en werd tot opgave gedwongen. Hij puurde uit dat voorval de adrenaline om in Aywaille de eerste Vlaamse junior te zijn die dit seizoen een 1.1. op zijn naam kon schrijven. Het brengt hem vol in het blikveld van meerdere teams die hengelen naar zijn diensten als neobelofte.
Emile is de zoon van Karine Smets (kaderfunctie bij Janssen Pharmaceutica) en van Peter (sales accountant bij Ravago Plastics) Peter, die op prille leeftijd kampioen van België BMX werd en daarna wegrenner met als tiener zowat een dozijn overwinningen. Emile voetbalde eerst en schopte het tot de provinciale u13 van Verbroedering Arendonk. Als dertienjarige aspirant behaalde op 7 september 2013 in Lutlommel een allereerste overwinning. Als veertienjarige en als eerstejaarsnieuweling bleef hij “scoorloos”. Op een volgende overwinning was het wachten tot 18 maart 2014 in Tessenderlo. Vijf maanden later won hij ook in Rijkevorsel.
Hij was allesbehalve fanatiek bezig. Dat werd hij pas deze zomer na het afronden van zijn middelbare studies Economie – Moderne Talen. In de herfst vangt hij hogere studies bedrijfsmanagement aan in Thomas More – Geel. Zoals meer anderen staat hij ook hij voor de moeilijke spreidstand studeren-koersen maar op termijn hoeft het één het ander niet uit te sluiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten